Glazbeni spot u odgoju i promociji

Prošlo je već pola godine od kada sam diplomirala, a mnogi me još uvijek zapitkuju o školi koju sam završila. Napokon se odlučih napisati “dvije riječi” o svom školovanju. U dogovoru s poglavarima, upisala sam se na Akademiju umjetnosti u Italiji na odjelu za Nove tehnologije u umjetnostiTri godine provedene na Preddiplomskom studiju bile su uglavnom posvećene projektima vezanim uz obradu video materijala, obradu fotografije, 3D modeliranja, koncipiranja video igara, ilustriranja, obradu zvuka, izradu web stranica i ostalih digitalnih platformi, potrebnih za funkcioniranje današnjih tehnologija.

Nakon trogodišnjeg studija upisala sam Diplomski studij na Grafičkom dizajnu i komunikacijama koji je posvećen tehnologiji i pripravi za tisak, te cijelokupnoj kreativnoj vizualnoj komunikaciji. Obzirom da sam zadnju godinu studija već radila u Učeničkom domu Paola Di Rosa u Dubrovniku kao odgajatelj, odlučila sam diplomirati s radom koji će imati osim vizualne i odgojnu dimenziju. Tako je nastalo istraživanje o utjecaju glazbe na mlade ljude “Glazbeni spot u odgoju i promociji”, a praktični dio projekta bile su radionice u kojima smo s učenicama i djelatnicama snimile spot “Paola Di Rosa is Happy”. Video je pobjedio na 19. filmskoj reviji mladeži u Karlovcu, a našim učenicama “otvorio vrata u filmski svijet”.

Donosim nešto fotografija s diplomskog ispita, diplomsku radnju u pdf-u, a ostale zanimljive projekte ostvarene na Akademiji nastojati ću objaviti na našoj stranici.

s. Ružica Dodig

Music Video in Education and Promotion

Download (PDF, Unknown)

Paola Di Rosa is Happy
Behind the Scene
Gostovanje u emisiji “Kokice”: HTV2
 FOTO: Diplomski ispit

 

 

 

Posted in DOGAĐANJA and tagged , , , , , , , , , .