Službenice Milosrđa i Trodnevnica milosrđa

Sestre Službenice Milosrđa pozivaju sve vjernike da im se pridruže u molitvi “Trodnevnice milosrđa” te osjete moćan zagovor sv. Marije Krucifikse na početku Godine milosrđa.

Postoje različiti duhovni sadržaji, ovisno o mjestima u kojima sestre slave, a postoji i “online” Trodnevnica milosrđa” na facebook stranici sestara Službenice Milosrđa. Link za trodnevnicu je OVDJE.

Sestre su prisutne i na Instagramu s duhovnim poticajima, osobito u vrijeme došašća.

Svi oni koji se nalaze u Splitu mogu se pridružiti trodnevnom kanjanju u samostanu u ulici Ćirila i Metoda 14. Za vrijeme klanjanja biti će na raspolaganju svećenik za ispovijed ili duhovni razgovor. Klanjanje završava molitvom časoslova i svetom misom.

Sestre u Dubrovniku započinju trodnevnu duhovnu pripravu u samostanskoj kapeli na Pilama, kroz mise zornice 12., 13. i 14. prosinca s početkom u 6 sati.
Na sam blagdan svete Marije Krucifikse, u utorak 15. prosinca u 18 sati, svečano euharistijsko slavlje u kapeli na Pilama, predvoditi će generalni vikar don Petar Palić.

Sestre u Vođincima započinju trodnevnicu “Danom otvorenih vrata” s prigodnim cjelodnevnim programom od 9 do 19 sati, zajedničkom molitvom Časoslova, Klanjanjem, kreativnom radionicom, predstavljanjem zajednice i druženjem te filmskom večeri.
Na sam blagdan sv. Marije Krucifikse sestre slave 40. godišnjicu djelovanja sestara u župi. Svečanu sveta misu zornicu u 6:45 sati predvodi župnik vlč. Ante Šiško a nakon mise slijedi cjelivanje moći sv. Marije Krucifikse Di Rosa.

Rasporede za pripravu na blagdan svete Marije Krucifikse možete vidjeti u priloženim plakatima u galeriji slika.

U Godini milosrđa želimo osjetiti zagovor svetaca koji su na poseban način širili Božje milosrđe. Jedna od njih je i svetica Marija Krucifiksa, koja je utemeljila Družbu sestara Službenica Milosrđa.
Upoznajmo lik ove svetice i utječimo se njezinom moćnom zagovoru kod Gospodina.

Započnimo s odbrojavanjem vremena do blagdana sv. Marije Krucfikse, saznajmo nešto o njezinim djelima milosrđa i molimo ju za zagovor:

Sveta Marijo Krucifikso Di Rosa,
koja si se odrekla udobnosti svoje očinske kuće da bi se posvetila službi onih koji su potrebni milosrđa, isprosi nam od Boga milost, da i mi uvijek, do nogu Križa, nađemo utjehu u svojim bolima i radosnu snagu da, poput tebe, budemo misionari milosrđa.