Sestra Ružica Dodig, Službenica Milosrđa nagrađena za fotografiju

Naša sestra Ružica Dodig dobila je drugu nagradu na fotografskom natječaju za fotografiju “Ukorak”, na svečanoj akademiji u povodu završetka Godine posvećenoga života, koja je održana u dvorani „Vijenac” Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na Kaptolu u Zagrebu u utorak 26. siječnja 2016.

Fotografija prikazuje razigranost i bezbrižnost djeteta na leđima redovnice, a snimljena u našem dječjem vrtiću Dobri u Zagrebu.
Na natječaj za fotografiju, koji je bio raspisan od strane HKVRPP-a, javilo se 46 autora s 84 fotografije, a u fotokatalogu Ljepote pogleda objavljena je 41 fotografija 31 autora. O fotografijama pristiglima na natječaj govorio je predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda Zvonimir Atletić s kojim su fotografije procjenjivali profesionalni fotografi Bernard Čović i Goran Matošević.
Prvu nagradu na fotografskom natječaju za rad Svjetlost u tami osvojio je redovnik Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije Ivan Dominik Iličić, drugu nagradu za rad Ukorak redovnica Službenica Milosrđa Ružica Dodig. Za fotografiju su dodijeljene tri treće nagrade. Dobitnik je Elvir Tabaković, član Regularnih kanonika sv. Augustina, kongregacija Windesheim, za fotografiju Ja sam svjetlost svijeta, govori Gospodin, zatim Dominik Štefulić, član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Bl. Djevice Marije, za fotografiju Redovnik = svjetionik te Ivan Stanić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, za fotografiju Novaci u radnoj akciji.
Tom su prigodom dodijeljene nagrade te su prezentirani radovi s natječaja za književnost, likovnu umjetnost i fotografiju koji su organizirani tijekom Godine posvećenoga života. Predstavljen je i najširi izbor odabranih radova u zborniku književnih i likovnih radova Radost u zajedništvu te fotokatalogu Ljepote pogleda koji je HKVRPP izdala u zajedništvu s Glasom Koncila. Promovirana je i prva pjesma i videospot Anđel Gospodnji se moli pri HKVRPP-u nedavno osnovanoga Redovničkoga sastava Laus.
Pri kraju akademije predstavljena je pjesma i videospot Anđel Gospodnji se moli nedavno osnovanoga Redovničkog sastava Laus u kojem su dvije redovnice i petorica redovnika, Anđelina Ivančić, Dijana Lončarek, Mate Bašić, Zlatko Ćorić, Ante Kazoti, Lovro Šimić i Mihovil Mario Žuljević Mikas. Tekst na čakavskom narječju i u ozračju otočne duhovne balade napisao je Tomislav Baran, glazbu i aranžman Toni Eterović, a autor spota je Matko Petrić, isti trojac koji je autorski potpisao redovničku himnu Hvala redovnika s kojom je započela Godina posvećenoga života, a s kojom je akademija i završena.