Dan molitve i zajedništva u Vođincima

U župi Kraljice svete krunice u Vođincima 1. veljače 2020. održana je duhovna obnova za učenice viših razreda osnovne škole. Duhovnu obnovu su predvodile sestra Branka Plenča, sestra Katarina Mikić i sestra Veronika Nikolić u suradnji sa sestrama zajednice u Vođincimas. Tadijanom, s. Florijanom i s. Katarinom. Tema duhovne obnove bilo je razmišljanje o otajstvu Prikazanja Isusa u hramu. Djevojčice su mogle izabrati neku od različitih umjetničkih slika koje prikazuju otajstva naviještenja, rođenja i prikazanja, razmišljale su i razgovarale s voditeljicama o svetim likovima na slikama i o svom životu. Kroz cijeli dan bilo je vremena za razgovor, zajedničku molitvu, igru pjesmu i klanjanje. Na klanjanju su u šutnji pisale duga pisma Isusu. Pri kraju duhovne obnove iskoristile su priliku za Pomirenje i vedro sudjelovale na svetoj Misi.

Evo nekih od dojmova djevojaka:

Najbolje mi je bilo kada smo čitali Evanđelje. Htjela bih sve ponoviti…. Hvala puno!

Marija Keškić

Meni je sve bilo dobro, od jutarnje molitve do Svete mise. Opet bih ponovila ovu duhovnu obnovu. Bogu hvala na časnama, na lijepom danu, na svemu… Bogu hvala na zajedništvu, na ljubavi i vjeri.                

Ivona Jakić

Današnji dan mi je bio prekrasan. Uživala sam u svakom trenutku. Jako mi se svidjelo pjevanje, klanjanje, razmišljanje o evanđelju. Jako mi se svidjelo druženje, šetnja i igra. Naučila sam puno toga i imam novi pogled na neke stvari.

Tena Faletar

Danas na duhovnoj obnovi je bilo samo radosti i veselja. Prvo smo se pomolili Isusu…čitali jedan tekst koji je bio sjajan… izmislili smo jednu igru koja je bila sjajana… potom smo išli na klanjanje… potom smo pisali Isusu pismo i radosno zapjevali.

Andrea Ivić

s. Katarina Knežević