Djevojke iz Malog Lošinja u Vrbovcu

U samostanu sestara Službenica Milosrđa u Vrbovcu i zajednici Cenacolo od 17. do 19 siječnja bile su djevojke iz Malog Lošinja u pratnji Jelene Kamalić i s Katarine Mikić. Odlazak u zajednicu Cenacolo možemo opisati kroz nekoliko sljedećih riječi: susret, molitva, gostoprimstvo, otvorenost, svjedočenje mladih djevojaka koje žive u zajednici. Upravo to jako duhovno iskustvo obilježilo je naš daljnji hod kroz zajedničke trenutke molitve, pjevanja, druženja.  Zahvalne Gospodinu, sestrama zajednice Vrbovec te zajednici Cenacolo na gostoprimstvu vraćamo se duhovno obnovljene i sa širim i zahvalnijim pogledom u svoje domove.

Djevojke su o susretu rekle:

Odlazak u posjet curama u Cenacolo uljepšao mi je dan. Slušajući njihova životna iskustva, pokušaje „traženja“, razloge dolaska… ostala sam bez riječi (a to je rijetko). Drago mi je da smo provele vikend u društvu s Branke koja se uz časnu Katarinu i Jelenu potrudila da nam ništa ne fali.

Ana Stopar

Meni su ovi dani bili jako ispunjeni. Posebno me iznenadio i šokirao u najboljem smislu Cenacolo. Tamo smo posjetile cure koje su nas ugodno primile, pokazale nam svoj način života, približile nam što je to Cenacolo i podijelile s nam svoja životna iskustva. Cure su me stvarno oduševile i ostavile bez teksta. Podsjetile su nas da trebamo biti tražiteljice sebe, Boga, smisla. Vidjela sam da uz Boga ništa nije nemoguće, samo ga moramo tražiti pomoć i pustiti da djeluje…. U Vrbovcu smo još zajedno molile, pjevale, razmatrale…

                          Ana Mikić

Cenacolo, kao zajednicu imala sam priliku upoznati po prvi puta. Nikad prije nisam slušala svjedočanstva i za mene je to bilo pravo čudo. Sretna sam što su duhovno puno sretnije, zrelije i hrabrije nego prije. Sviđa mi se ideja o razdoblju iskustva, vrlo zanimljivo i nadahnjujuće. Sve skupa, veseli me što sam sve doživjela na ovom kratkom putovanju. Imala sam dobru ekipu i odličan program. Voljela bih sve to ponoviti još puno puta. Mislim da sam shvatila neke stvari… Mogu još samo nadodati da sam zahvalna dragom Isusu što me je poslao ovdje…

Pohvale i slava Bogu. Volim te Isuse. Hvala ti na svemu.

Lucija Bonić

Zahvalna sam što sam dobila mogućnost i priliku da dođem, i doživim ovo. Sve je započelo kada smo krenuli na put, osjećala sam kao da će se nešto neuobičajeno i lijepo dogoditi i bila sam u pravu… Samostan i druženje s društvom i časnim sestrama je nešto predivno… po sebi vidim da Bog daje priliku svakome, molitva u kapelici je bila predivna, časna nam je jako lijepo sve predočila i pomogla nam da si jasnije postavimo slike u glavi i da molimo s razumijevanjem. Na Lošinj ću ponijeti Isusa kao boljeg, bližeg prijatelja i dati mu veću priliku da mi ubuduće pokaže put i da me vodi kroz život s puno ljubavi. Hvala časne!

Lara Štavlić