Djevojke iz UD Paola Di Rosa prve na državnoj domijadi

Na završetku školske godine i korisno provedenog slobodnog vremena trud učenica Učeničkog doma Paola Di Rosa se isplatio!

Nakon pet osvojenih  prvih nagrada na regionalnom natjecanju učeničkih domova, UD Paola Di Rosa se plasirao na državno natjecanje u kategoriji glazbenog izraza, filma, slikarstva, recitacije i šaha.

Na 40.-toj državnoj domijadi, u turističkom naselju „Baško polje“, 08.-10. svibnja 2015. godine, sudjelovalo je 402 najbolja učenika i 67 mentora iz cijele Hrvatske u sportskim nadmetanjima i kulturnim događanjima.

U sastavu prosudbene komisije za kulturu Žaka Valente, koreografa, Ane Dražul, prof.- mentora i Damira Šegote, prof., kipara i scenografa, klapa Paola Di Rosa osvojila je 1. mjesto u glazbenom izrazu sa pjesmom „Bailando“, koju je obradila i sa djevojkama obradila Paola Dražić Zekić.

„Nadomak kući“, naziv je slike koja je u kategoriji slikarstva također osvojila 1. mjesto, a koju je grupa djevojaka naslikala uz mentorstvo prof. Ivane Trostmann.

Recitacija „Biti mi daj“, Bonaventure Dude osvojila je 2. mjesto.

Posebno oduševljenje izazvao je film „Again“, koji su učenice snimile i montirale uz mentorstvo s. Ružice Dodig. Kategorija filmskih zapisa nije ocjenjivana ali su prisutni svoje oduševljenje izrazili izjavom kako je ljestvica kvalitete snimanja i montiranja ovim filmom postavljena jako visoko. Mladost je i ovaj put iskazala sebe!