Dubrovnik – 24 sata pred Gospodinom

Na poziv pape Franje da se u korizmi u cijeloj Crkvi organizira molitva „24 sata za Gospodina“, Dubrovačka biskupija odgovara organiziranjem kontinuirane molitve tijekom 24 sata u crkvi Male braće u Dubrovniku u srijedu, 11. ožujka i četvrtak, 12. ožujka, od 19.00 do 19.00 sati.
“Nemojmo zanemarivati moć molitve, moć molitve u zajedništvu! Inicijativa ’24 sata za Gospodina’ koja se treba slaviti u cijeloj Crkvi, na osobit način u svim biskupijama, treba izraziti potrebu i važnost zajedničke molitve,” ističe papa Franjo.

Otvorenje molitvene akcije „24 sata za Gospodina“ u Dubrovniku bilo je u srijedu, 11. ožujka u 19 sati u crkvi Male braće. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u koncelebraciji s drugim svećenicima. Istoga dana u 20 sati, nakon mise, izložen je Presveti Oltarski Sakramenat i nakon čega je slijedilo cjelonoćno klanjanje pred Presvetim.

Sestre Službenice Milosrđa, zajedno s mladima bile su sinoć na klanjanju od 01 do 02 sata poslije ponoći. Bdjeli smo nad snenim gradom, nosili vas i vaše najmilije u molitvenim nakanama. Male ruke, zajedno s Njegovim grlile su cijeli svijet, dok je Isus blagoslivljao.

Na kraju vam donosimo i kratki video isječak sa završnog misnog slavlja, kojeg je predvodio biskup Mate Uzinić.