Dubrovnik: Pred Gospodinom za misije

Cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem i svetom misom za misije i misionare svijeta 18. listopada u Dubrovniku u crkvi sestara Službenica Milosrđa na Pilama, Dubrovačka biskupija se priključila programu Papinskih misijskih djela organiziranom uz Svjetski dan misija. 

Presveti Oltarski Sakrament je bio izložen cijeloga dana, pred kojim su sestre Službenice Milosrđa zajedno sa vjernicima grada Dubrovnika molile, stavljale pred Gospodina misionarke i misionare diljem svijeta te sve ljude koje će misionari susretati kako bi im navijestili Radosnu vijest. Misije su sestrama posebno na srcu jer imaju iskustvo života misija gdje ljubavlju služeći svjedoče ono temeljno da Isus Krist zaslužuje biti ljubljen i služen u svakom vremenu i na svakom mjestu.  

Euharistijsko klanjanje je završilo u 18 sati nakon kojega je slavljena sveta misa koju je predvodio don Frano Markić, delegat dubrovačke biskupije za misije a pjevanje su animirale sestre Službenice Milosrđa. U propovijedi je don Frano istaknuo važnost odnosa svetoga Luke i Marije iz kojega možemo i mi učiti, te  potrebu osloboditi se navezanosti na materijalno iz koje proizlazi sloboda kako bi mogli ići za Isusom koji je s nama u sve dane do svršetka svijeta. 

Gospodin se proslavio preko života mnogih misionara, neka nam i njihovi životi budu primjer, a molitva izvor snage da temu ovogodišnjeg Svjetskog dana misija „Zajedno s mladima donosimo evanđelje svima“ stavimo u djelo.