Duhovna obnova i druženje za studentice

 Jednodnevna duhovna obnova i druženje za studentice održana je na blagdan sv. Andrije 30. studenog 2019. u samostanu Službenica Milosrđa u Splitu. Uoči početka nove liturgijske godine, a time i Adventa, djevojke su razmatrale nad likom Blažene Djevice Marije. Kroz biblijske slike i tekst iz Lukinog evanđelja koji govori o Navještenju, djevojke su otkrivale milosti i poteškoće kroz koje je prolazila Majke Božje. Duhovna obnova je zaključena u večernjim satima slavljem svete mise kojoj je prethodilo pokorničko bogoslužje. Neke od djevojaka zapisale su svoje dojmove….

Predivno jedno iskustvo, koje me jako obogatilo i u kojem sam iskusila Božju ljubav i blizinu. Drage sestre, hvala dragom Bogu koji nam Vas je poslao, a osobito hvala Vama na trudu i vremenu koje ste izdvojile kako bi nama donijele radost. Hvala na poticajnim riječima i razmišljanjima koje stes nama podijelile. Mnogo toga ću ponijeti u srcu s ovog susreta. Neka Vas u životu uvijek prati Božji blagoslov, kako bi i dalje mogle sijati sjeme Božje riječi.

Hvala za duhovno iskustvo zajedništva i bliskosti duhovne. Kad se dan posveti za trening duše, nekako neobično ona vanjština postane nevažna, duhovna stvarnost postane tako živa, na što često zaboravljamo udovoljavajući formi života i vanjštini. Ovaj dan je bio tekao svojim tokom nekim određenim/ neodređenim tokom. Bio je baš poput boja u dugi. Jedna ispunjava drugu, daje joj ljepotu, jedna drugu ne ograničava već nekako dopuštaju jedna drugoj da se prožimaju. Takav sklad i ljepotu dopušta utisnuti jedino naš Gospodin. Sestrice HVALA VAM

Jedno predivno iskustvo, koje je stvarno duhovno osnažilo sve nas, a to je ustvari ono što nam svima treba. Predivno ispunjen dan, gdje smo se vratili onom najbitnijem na ovom svijetu Bog i vjera. Hvala vam!