Duhovna obnova za djevojke – Povratak Milosrdnom Ocu

Duhovna obnova za djevojke osnovnih i srednjih škola održana je od 04. listopada do 06. listopada u Oazi svete Marije Krucifikse na Kamenu. Gospodin nas je sakupio iz različitih dijelova lijepe naše: s Malog Lošinja, Cresa, iz Vrbovca te Splita i njegove okolice. Djevojke su zajedno sa sestrama Službenicama Milosrđa razmatrale o Milosrdnom Ocu na temelju prispodobe o Izgubljenom Sinu iz Lukina evanđelja. Kroz radionice, molitvu krunicu, ispit savjesti smo pronalazile trenutke gdje smo u životu bile „izgubljeni sin“ te se u sakramentu svete ispovijedi vratile Milosrdnom Ocu koji nas uvijek čeka raširenih ruku i raduje se našem povratku. Na zajedničkoj svetoj misi i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu zahvalile smo Gospodinu na svim primljenim milostima te u Njegove ruke predale svoj život.  Uz ove  trenutke molitve i zajedničkog slavljenja liturgije postojali su i trenutci odmora i zajedničkog druženja djevojaka i sestara.

Djevojke koje su sudjelovale na duhovnoj obnovi posjetile su i neke od djelatnosti gdje sestre Službenice Milosrđa iskazuju milosrđe i ljubav u dvorenju starijih i nemoćnih osoba te su posjetile centar za rehabilitaciju Samaritanac gdje se nalaze osobe s umjerenom i težom mentalnom retardacijom i tijesnom  nepokretnošću. Djevojke su pjesmom razveselile štićenike domova a u njima je taj susret pobudilo zahvalnost za sve ono što im je darovano.

Evo nekih od dojmova s duhovne obnove:

Ovo je bilo još jedno prelijepo iskustvo. Biti ovdje sa svim ovim divnim časnama čista je radost… tu radost ću ponijeti ne samo kući već i u život. No ne samo to već i ljubav i znanje o Milosrdnom Ocu, Ocu koji čeka svoga sina raširenih ruku, poput ovih časni ovdje na koje se uvijek možeš nasloniti. Zato vam hvala….

                                                                                                                                                          Dorotea Basar

Nisam očekivala ništa posebno od ove duhovne obnove u Splitu. Došla sam zbog druženja i novih prijateljstava. Ali dogodilo se nešto neočekivano. Na klanjanju koje je slijedilo nakon radionice o Milosrdnom Ocu i ispovijedi, možda po prvi put u životu sam osjetila toliku Božju ljubav i da me toliko voli pogotovo u trenutku predanja života koji je bio najbolji trenutak na ovoj duhovnoj obnovi. Baš sam osjetila da je on moj Tata. Hvala vam časne na ovome. 

                                                                                                                                                 Brigita Sorić

Meni je bilo jako lijepo i poučno. S duhovne obnove nosim ljubav, povjerenje, snagu Duha Svetoga i ljubav prema Nebeskom Ocu.

                                                                   Lorena Marković

Zahvalna sam najprije Bogu a onda i sestrama na ovoj duhovnoj obnovi, zajedništvu, radosti i vremenu za promišljanje o sebi i svom odnosu s Bogom. Kući idem radosna i ispunjena srca sa željom da ono što sam ovdje primila živim i dalje dijelim s drugima.

                                                                                                 Nikolina Karačić

… Program i sadržaj- SUPER (pogotovo radionice koje je vodila časna Branka). Sklopile smo nova prijateljstva i vraćamo se kući site i ispunjene.  Klanjanje vrh!

                                                                                                        Ana Stopar

Bilo je predivno…ova duhovna obnova mi je donijela veliku radost, zajedništvo i požrtvovnost koju su sestre prve same pokazale a onda prenijele na sve nas… Sve što je rečeno odzvonilo je u meni i dalo mi samo još veću snagu, veću želju za svetošću, veću odluku za življenje ljubavi prema svakome…

                                                                                  Neli Salković