Duhovna obnova za studentice

Uoči početka nove školske i akademske godine, dana 30. rujna 2023. godine, održana je duhovna obnova za djevojke u Oazi svete Marije Krucifikse na Kamenu. U nastavku teksta nalazi se osvrt jedne od studentica:

Duhovnu obnovu započeli smo zazivom Duha Svetoga kroz pjesmu i pokret. Slobodna volja darovana od Boga, predstavlja odgovornost na koji način ćemo ispuniti svoj život. O darovanoj slobodi smo razmišljale pomoću balona. Na kreativan i slikovit način razmišljale smo kako raspolažemo darovanim. Kao što balon možemo djelomično ili potpuno ispuniti zrakom, jednako tako slušajući i vršeći riječ Božju možemo prihvatiti u svoj život brojene blagoslove ili, oglušujući se na Riječ, možemo ostati neiskorištena kapaciteta.

 

Razmatrajući nad tekstom iz evanđelja po Luki 6, 46-49 osluškivale smo Riječ Božju i prepoznavali je u vlastitoj životnoj povijesti. Gospodin nas nježnom očinskom rukom vodi i poziva da kuću života gradimo na čvrstim kamenim temeljima koju niti poplave niti bujice neće uzdrmati. No, čak i kada u naš život nahrle bujice i oluje, utjehu pronalazimo u našoj milosrdnoj majci, Djevici Mariji i sedam žalosti kroz koje je prošla, te spremno čeka kako bismo joj ponudili sve čvorove našega života koji nas guše, obaraju, udaljuju. Svojim rukama, punim ljubavi Božje, razvezuje jedan po jedan čvor. Na dublje promišljanje potaknula nas je upravo slika koja predstavlja Djevicu koja razvezuje niz čvorova na vrpci, djelo nedavno pripisano J.M. Schmidtneru. 

 

Jutarnji program  završen je pokorničkim bogoslužjem. U popodnevnim satima imale smo priliku pristupiti sakramentu sv. ispovijedi. Kao vrhunac ove prekrasne jednodnevne duhovne obnove bila je sv. Misa koju je predvodio Don Tomislav Bašić.

Od srca se zahvaljujemo svima na još jednoj prekrasnoj duhovnoj obnovi. Koja nas je u punom smislu te riječi oplemenila, potaknula na dublja promišljanja, ali i zbližila. S velikom željom i nadom radujemo se sljedećem susretu.

 

Studentica, Lucija Jolić

Dragom Bogu zahvaljujemo na darovanom vremenu, na susretu s Njime u riječi, sakramentima, u zajedništvu koje je disalo lijepom i radosnom atmosferom. Djevojkama želimo blagoslovljenu novu akademsku i školsku godinu moleći da njihov kapacitet uvijek bude iskorišten na slavu Božju i njihovu istinsku radost.