Duhovna obnova za žene koje brinu o čišćenju župne crkve

Duhovna obnova za žene koje brinu o čišćenju župne crkve i održavanju kapela u Malom Lošinju, održala se u petak i subotu (09 i 10. listopada)  u samostanu časnih sestara Službenica Milosrđa. Okupilo se dvadeset i pet župljanki.  

Susret je započeo u petak večer druženjem uz večeru koju su pripremile vrijedne ruke naših časnih sestara. Pridružio nam se i župnik don Robert Zubović. Nakon večere, voditeljice susreta  sestre Ružica Dodig  i Katarina  Mikić zabavile su nas uz animaciju nakon koje smo pogledali kratki filmić o Carlu Acutisu, petnaestogodišnjem mladiću iz Milana, koji je 10. listopada 2020. u Asizu proglašen blaženim. Uslijedili su kratka molitva i zajednički blagoslov u kape.

U subotu, u popodnevnim satima, okupili smo se i družili uz kavu i kolače. Uslijedio je nagovor vlč. Saše Ilijića koji nam je došao iz Krka.  On je istaknuo tri stavke bitne za duhovni život, na koje je poticao sluga Božji Antun Mahnić. Prva stavka se odnosi na zajedništvo, druga na sakramentalni život i treća na poslušnost Crkvi i Papi. Nakon nagovora, u kapeli smo imali klanjanje i priliku za svetu ispovijed. Za ispovijed nam se pridružio vlč. Filip Šabalja. Slijedila je sveta misa na kojoj je svatko molio za osobu čije je ime prije izvukao ispisano na papiriću. Svetu misu je predvodio vlč. Saša sa poticajnom propovijedi o duhovnom životu i značenju znaka križa koji stavljamo na čelo, usta i srce prije čitanja Evanđelja.

Nakon svete mise, družili smo se uz večeru. Radosna, ispunjena i zahvalna srca, povezani zajedništvom služenja Crkvi vratili smo se svojim kućama.

                                                                                                             

                                                                                                           Simona Orlić