Glazbeni spot u odgoju i promociji

Prošlo je već pola godine od kada sam diplomirala, a mnogi me još uvijek zapitkuju o školi koju sam završila. Napokon se odlučih napisati “dvije riječi” o svom školovanju. U dogovoru s poglavarima, upisala sam se na Akademiju umjetnosti u Italiji na odjelu za Nove tehnologije u umjetnostiTri godine provedene na Preddiplomskom studiju bile su uglavnom posvećene projektima vezanim uz obradu video materijala, obradu fotografije, 3D modeliranja, koncipiranja video igara, ilustriranja, obradu zvuka, izradu web stranica i ostalih digitalnih platformi, potrebnih za funkcioniranje današnjih tehnologija.

Nakon trogodišnjeg studija upisala sam Diplomski studij na Grafičkom dizajnu i komunikacijama koji je posvećen tehnologiji i pripravi za tisak, te cijelokupnoj kreativnoj vizualnoj komunikaciji. Obzirom da sam zadnju godinu studija već radila u Učeničkom domu Paola Di Rosa u Dubrovniku kao odgajatelj, odlučila sam diplomirati s radom koji će imati osim vizualne i odgojnu dimenziju. Tako je nastalo istraživanje o utjecaju glazbe na mlade ljude “Glazbeni spot u odgoju i promociji”, a praktični dio projekta bile su radionice u kojima smo s učenicama i djelatnicama snimile spot “Paola Di Rosa is Happy”. Video je pobjedio na 19. filmskoj reviji mladeži u Karlovcu, a našim učenicama “otvorio vrata u filmski svijet”.

Donosim nešto fotografija s diplomskog ispita, diplomsku radnju u pdf-u, a ostale zanimljive projekte ostvarene na Akademiji nastojati ću objaviti na našoj stranici.

s. Ružica Dodig

Music Video in Education and Promotion

[gview file=”http://sm-provincijalat.hr/wp-content/uploads/2015/01/Music-VIdeo.pdf” save=”1″]

Paola Di Rosa is Happy
Behind the Scene
Gostovanje u emisiji “Kokice”: HTV2
 FOTO: Diplomski ispit