Dubrovnik: Službenice Milosrđa započele Godinu Milosrđa

Blagdan sv. Marije Krucifikse, utemeljiteljice Službenica Milosrđa, svečano su sestre proslavile u Dubrovniku sa svojim suradnicima i djevojkama, 15. prosinca 2015. godine u samostanskoj kapeli na Pilama misom zornicom u 6,00 sati, te svečanom svetom misom u 18,00 sati koju je predvodio don Petar Palić.

Sestre Službenice Milosrđa su se pripremale na blagdan pozivajući  vjernike na molitvu “Trodnevnice milosrđa” kako bo osjetili moćan zagovor sv. Marije Krucifikse na početku Godine milosrđa.

Prije euharistijskog slavlje sestre su uvele prisutne vjernike  u ozračje slavlja prigodnim video uratcima, vezanim uz Godinu redovništva i Godinu milosrđa.

Don Petar je produbio povezanost godine redovništva koja ide svom kraju i početak godine milosrđa kroz lik sv. Marije Krucifikse, prve Službenice Milosrđa. Posvijestio je sestrama, ali i svima prisutnima na čast i obvezu koja se krije u nazivu Milosrđe s pozivom da svi budemo slika lica milosrdnog Oca kao što je to bila Sv. Marija Krucifiksa čijih smo plodova predanja dionici po družbi Službenica Milosrđa.

U Godini milosrđa, osim u dubrovačkoj Katedrali, Vrata milosrđa su otvorena u dubrovačkoj biskupiji i u samostanskim crkvama na dane njihovih zaštitinka. Tako za sve one, koji su sudjeluovali u euharistijskom slavlju, po nalogu Oca biskupa u samostanskoj kapeli sestara na Pilama, bila su otvorena Vrata milosrđa i ponuđen potpun oprost.
Slavlje se nastavilo svečanom večerom u samostanu na Pilama, te u Učeničkom domu Paola Di Rosa.

Nakon večere i vatrometa učenice učeničkog doma su spremile bogat zabavni program za sve djelatnike i učenice.

Osim molitvom, sestre su kroz dan bile povezane i na društvenim mrežama.  Zajednice u Hrvatskoj, a i van Hrvatske uključile su se u objavljivanje čestitiki i fotografija na zajedničkoj Facebook Stranici Službenica Milosrđa. Neke od pristiglih fotografija donosimo u galeriji.
Zahvaljujemo dragom Bogu na daru zajedništva i bogatstva karizme koju nam je ostavila sveta Marija Krucifiksa.

Više o životu svete Marije Krucifikse možete pročitati OVDJE.