Igrokaz: „Isus u snack baru“

Dvadesetak vjeroučenika II. o.š. Vrbovec sa svojom vjeroučiteljicom s. Katarinom Knežević uvježbali su igrokaz „Isus u snack baru“. Odigrali su ga pred župljanima na pozornici Pučkog otvorenog učilišta za Božić 2013. Odazvali su se na poziv župnika iz Brckovljana i prikazali igrokaz u Lonjici. Odigrali su ga i u svojoj školi za dvije smjene učenika.
Zajedno sa svojim župnikom, vlč. Zoranom Grgićem putovali su u Udbinu te na blagdan tamošnjeg župnog zaštitnika, sv. Nikole biskupa, 6. prosinca 2014. prikazali igrokaz. Tom prigodom župnik vlč. Tomislav Rogić ih je upoznao s poviješću i sadašnjošću župe i okolice Udbine. Na blagdan sv. Stjepana putovali su u Ivančane, gdje su sudjelovali u božićnom programu mjesta sa svojim igrokazom. Pozvani su na još dva mjesta: u župnikovu rodnu župu Severin, te u Dom za starije osobe u Dubravi vrbovečkoj.
Autor igrokaza je Nino Škrabe. Radnja se događa na Badnju večer u gostionici. Tu ljudi izražavaju svoje slabosti, promašaje, traženje sreće na krivim mjestima. Dolazi dječak Isus, razgovara sa svakom od prisutnih osoba i one polako mijenjaju svoje stavove i svoje živote na bolje. Tako na Badnju večer svi započinju novi, drugačiji i radosniji život jer su njihova ranjena srca bila otvorena i spremna primiti Svjetlo koje u božićnoj noći dolazi kao Dar s neba.