Izlet na Košljun

Ovogodišnji provincijalni izlet na otoku Krk okupio je oko četrdesetak sestara Službenica Milosrđa u petak, 7. lipnja 2019. godine. 

U kasnijim večernjim satima stigle su brodićem do franjevačkog samostana na Košljunu, gdje ih je dočekao fra Diego.

Subota 08. lipnja započela je molitvom, duhovnim uvodom fra Diega o višestoljetnoj povijesti redovnika na ovom otoku, razgledavanju muzeja i samostana, šetnjom i obilaskom samostana. Nakon obilaska uslijedilo je euharistijsko slavlje te popodnevni obilazak grada Krka, gdje ih je dočekao tajnik krčkog biskupa Saša Ilijić koji im je zaželio dobordošlicu.

Velečasni Saša se osvrnuo na ranokršćansku povijest krčke katedrale a kroz povijesne crtice grada Krka uveo nas je u života i lik sluge Božjega biskupa Antona Mahnića.  Sestre su se pomolile zajedno na grobu ovog Sluge Božjega, razgledale katedralu, posjetile crkvu Majke Božje od Zdravlja te ženski benediktinski samostan. 

Ostatak dana vrijeme je provedeno u molitvenom klanjanju i duhovskom bdijenju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Nakon duhovskog euharistijskog slavlja u nedjelju, sestre su napustile otok Košljun te se zaputile u Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu. Dobra organizacija i stručno vodstvo osoblja u Smiljanu oduševilo je sestre i donijelo toliko novih zanimljivosti o ovom velikom znanstveniku. 

Ispunjene i Bogu zahvalne na ovom prekrasnom daru zajedništva, sestre su se sretno vratile svojim zajednicama.