Izlet sestara iz kuće formacije

Sunčan dan i miris proljeća izmamili su mnoge šetače iz kuće. Smiraj u prirodi jedni su u pronašli uspinjanjem na planinu, drugi šetnjom uz more ili uz rijeku. Tako je bilo i sa našim najmlađim sestrama: jednodnevni izlet predpostulantica Neli i Klare, postulantice Željke i novakinja Nade, Anamarije i Zale sa magistrom s. Rozom obogatio je proljetni svibanjski dan posjetom šibenskom kraju. U duhu Gospinog mjeseca prvo odredište bilo je posjet kipu Gospe od Loreta u Primoštenu. Molitvi krunice za sve one koje nose u srcu prethodilo je upoznavanje sa poviješću štovanja Gospe od Loreta koja seže u daleku 1835. godinu a štuje se 10. svibnja. Molitva i pjesma spajale su se sa veličanstvenim pogledom koji je otkrivao prizore Božje razigranosti stvaranja u izmjeni rascvjetale prirode i modrog mora u kojem su se  kupali otoci, otočići i škoji.

Nakon podnevne okrepe nastavile su putovanje kroz Kanal svetog Ante. U mirnoj šetnji kroz nenarušenu prirodu s koje se pruža iskustvo panoramskog pogleda na šibenski arhipelag, u druženju i rekreaciji, drvenim mostom stigle su do Tvrđave svetog Nikole, koja je jedna od značajnijih venecijanskih tvrđava izvan Venecije.   

Posljednje odredište bilo je otok Krapanj. Malom brodicom 300-tinjak metara udaljen od Brodarice kratko su posjetili naš najniži i najmanji naseljeni otok na Jadranu. Nakon šetnje mjestom, druženja i igre u samostanskom vrtu uputile su se najprije morskim a onda kopnenim putem prema Žrnovnici.

Bogu hvala za ovaj lijepi i blagoslovljeni dan koji je obogatio i okrijepio naše sestrice iz kuće formacije.