Juniorski susret u zajedništvu

Susret sestara juniorki Službenica Milosrđa održan je od 28. prosinca do 30. prosinca 2018. u Oazi svete Marije Krucifikse na Kamenu na temu zajedništva.

Provincijalna poglavarica s Mariangela Galić je uvela na početku susreta kratkim nagovorom u temu susreta i u tekst o zajedništvu koji se nalazi se u Aktima XXII. Generalnog kapitula, Biti znak Božje blizine na tragovima Paole di Rosa, koji će nam poslije biti temelj za zajednički rad. Zajedništvo je teološki prostor (VC 42) i povlašteno mjesto razlučivanja i prihvaćanja volje Božje. Upravo se taj teološki prostor  mora utjeloviti i očitovati u našim životnim okruženjima. Svjesne da neke prioritete i načine zajedništva treba ponovno promisliti i potaknuti kroz zajednički rad smo promišljale o duhu zajedništva u našim zajednicama te o načinima zajedništva koji stavljaju najveće izazove pred nas.

Kako bi se svaka od nas mogla darovati svim srcem ovoj redovničkoj obitelji u zajedništvu sa sestrama, potreban je najprije rad na sebi, stoga je drugi dan susreta bio posvećen izradi osobnog plana života i vrednovanju životnih vrijednosti koje smo kao redovnice pozvane živjeti, počevši od odnosa prema Bogu, duhovnog rasta, sakramentalnog života, asketskog života, zajedništva, zavjeta, služenja te Božje providnosti. Rad je bio osoban, u molitvi  i klanjanju pred Gospodinom u Presvetom Oltarskom Sakramentu moleći da nam da svjetla i duha razlučivanja za naše živote.

Susret smo završile u nedjelju 30. prosinca, podjelom osobnog rada i vrednovanjem susreta, te kratkim izletom u Zadar.

U zahvalnosti najprije Gospodinu za ove dane provedene u sestrinskom zajedništvu kroz molitvu, susret, promišljanje, druženje te svim našim sestrama koje nas uvijek rado prate molitvom i žrtvom, ostajemo povezane u molitvi te se obogaćene novim iskustvom vraćamo svojim zajednicama.