Karizma sv. Marije Krucifikse – moja karizma

Juniorski susret za sestre sa privremenim zavjetima pod naslovom “Karizma sv. Marije Krucifikse – moja karizma” održan je 14.- 16. travnja 2023. na Kamenu, Split. Susret je započeo molitvom Duhu Svetom, a zatim nas je magistra juniorki s. Mara Božić, kratkim predavanjem uvela u temu i promišljanje o vlastitoj karizmi kao daru koji smo pozvane ucijepiti u karizmu Družbe. Promatrajući lik naše Utemeljiteljice sv. Marije Krucifikse, razmišljale smo o njenoj osobnosti i naravi što nas je potaknulo na  promatranje vlastite naravi koja može biti prostor proslave Boga baš onako kako je to bilo u životu naše svete Majke.

Sljedećeg dana imale smo milost hodočastiti u Međugorje. Ovog puta Međugorje bijaše mjesto koje objedinjuje elemente naše karizme, a to su Raspeti Isus, odnosno, križ, zatim Euharistijsko klanjanje i Blažena Djevica Marija. Uspinjanjem na brdo Križevac susrele smo se sa različitim vremenskim neprilikama počevši od leda, kiše i vjetra, ali nas je na vrhu dočekalo sunce. Nošene molitvom križnog puta i svete krunice nismo posustale na putu do vrha Križevca. Vremenske neprilike mijenjale su način našeg hoda, ali ne i smjer. Euharistijsko klanjanje u kapeli klanjanja bijaše prožeto mirom i samoćom. Gospina prisutnost, molitveno ozračje i mir obojali su vrijeme provedeno na ovom mjestu. Zahvalna srca za predanost Isusa Krista koji nije odustao od križnog puta iz ljubavi prema nama završilo se naše hodočašće. Nakon svečane svete Mise u Međugorskoj crkvi prepunoj hodočasnika uputile smo se prema Kamenu.

Nedjelju smo započele svetom Misom u čast Božjega milosrđa, a nastavile zajedničkim promišljanjem i osvrtom na prijeđeni put. Hvala Isusu i blaženoj Djevici Mariji za darovano i blagoslovljeno vrijeme zajedničkog rada, molitve i promišljanja.