Klanjanje za mlade predvodio fra Marin Karačić

U organizaciji sestara naših sestara, Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i Studentskog katoličkog centra Dubrovnik već treću godinu za redom jedne srijede u mjesecu održava se molitveno-meditativni program pod nazivom “Connected”.

U mjesecu kada se pripremamo za Isusovo rođenje,  Connected  koji se održao 5. prosinca predvodio je fra Marin Karačić pod nazivom „Tebi prepuštam sve“. Program za mlade započeo je duhovnim nagovorom nakon kojeg je slijedilo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramenta u kapeli sestara Službenica na Pilama.

U prvom dijelu molitvene večeri mladi su proveli u razmišljanju o sebi i drugima i o samom susretu s Gospodinom u vremenu Došašća. Fra Marin je mladima osvijestio pojam iščekivanja. U životu svjesno ili nesvjesno uvijek nešto čekamo; kada priželjkujemo neki trenutak, čekamo da počne, kada taj trenutak počne čekamo da isti i završi; kada smo u osnovnoj školi, čekamo srednju, zatim ženidbu, pa obitelj, djecu te tako u životu uvijek nešto čekamo.

No Došašće je drugačije od svih tih čekanja. Dok za sva životna očekivanja nismo sigurni hoće li se dogoditi, iščekivanje Isusovog rođenja je nešto u što ne treba sumnjati. Darovano nam je vrijeme kako bi se mogli pripremiti za Isusovo rođenje, a to se ne događa preko noći, nego postupno kroz vrijeme Došašća, korak po korak, zornica po zornica.  Potrebno je promijeniti i očistiti svoje srce jer djela izvanjska mogu izgledati veličanstveno, a iznutra se može događati nešto potpuno drugačije.

Fra Marin je preporučio mladima da iskoriste Došašće kao vrijeme pripreme za Božić kroz ispovijed i susret s Gospdinom u molitvi.

Nakon nagovora mladi su ostali u molitvi klanjanja pred Gospodinom, iza čega je uslijedilo kratko druženje uz čaj u prostorijama samostana.