Križni put mladih Malog Lošinja

Križni put mladih i krizmanika župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Malog Lošinja održan je u večernjim satima 16.ožujka 2021 godine. Mladi su se okupili na uzvišici Kalvarija,  a zatim su se uz pjesmu, molitvu i poštivanje svih epidemioloških mjera,  pješice uputili prema kapelici na Čikatu, gdje se nalazi kapelica Navještenja. Boraveći na otvorenom, noseći križ i baklje, mladi su imali mogućnost doživjeti kršćansku tradiciju križnog puta na njima prikladan način. Obzirom da se njihov cijeli društveni život preselio na digitalnu platformu, korizma je bila poticaj da iziđu iz udobnosti i topline vlastitog doma i učine nešto što inače ne čine. Križni put uči mlade kako je velika hrabrost istupiti iz mase, biti čovjek i pomoći. U jednom malom znaku pažnje može se kriti toliko ljubavi.

Križni put je završio nagovorom župnika vlč. Roberta Zubovića, koji je bio vezan uz temu Navještenja, a za čiji blagdan su mladi na prvi dan devetnice izmoliili posvetu Blaženoj Djevici Mariji.

Uz sudjelovanje sestara Službenice Milosrđa za mlade i krizmanike ovo je bila prilika da se bliže upoznaju i da u duhovnom smislu, još više rastu u tom zajedništvu.