Ljetni kamp na otoku Susku

Ljetni duhovno – rekreativni kamp za djevojke održan je na otoku Susku u organizaciji sestara Službenica Milosrđa već treću godinu za redom. Kroz pet turnusa u trajanju od sedam dana u lipnju i kolovozu ove godine na kapu je sudjelovalo osamdesetak sudionica iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva (Pula, Risika, Banjol, Mali Lošinj, Nerezine, Solin, Split, Zagreb, Vrbovec, Vođinci, Rokovci, Ivankovo, Cerić, Nuštar, Batin, Wupertal).

Program kampa vođen je idejom da se djevojkama ponudi mogućnost duhovne obnove potrebnog za rast u vjeri, ali i učenja i obavljanje konkretnih, praktičnih poslova važnih za formaciju žene i funkcioniranje obitelji ili zajednice. Dnevni red baziran je na redovničkom dnevnom ritmu obogaćen s trenucima rekreacije koje nudi otok Susak.

Uz svakodnevnom molitvenom dijelu (molitva časoslova, krunice, razmatanja Riječi Božje, sudjelovanja na slavlju Euharistije) temu je određivala liturgija dotičnog dana jer se htjelo potaknuti sudionica na otkrivanje bogatstva sadržaja koje Crkva svakodnevno stavlja pred vjernike kako bi isto mogle živjeti u svojoj svakodnevnici.
Sestre Službenice Milosrđa

Kako im je bilo i s kakvim dojmovima su vratile svojim obiteljima?
Jedno predivno iskustvo koje ću zauvijek pamtiti! Mnogo suza i smijeha na jednom mjestu! Bogu hvala na ovom zajedništvu!

Kristina Penava, Batin

Ovo je jedno prekrasno iskustvo. Upoznala sam nove osobe, novo mjesto, ali ono što je puno bitnije upoznala sam i spoznala novu sebe. Sestre? Svaka posebna, jednostvne i pune ljubavi!

Eva Blažević, Rokovci

Ova duhovna obnova mi je bila okrjepa za dušu koja mi je zbilja trebala.

Mirijam Zrnić, Nerezine

Jako mi se svidjelo na duhovnoj obnovi. Sad imam još veću želju ici na sv. misu.

Katarina Đonlić, Podstrana

Ova duhovna obnova pomogla mi je da otvorim svoje srce i da Isus uđe u njega. Bilo je prekrasno i opet bi sve ponovila.

Lea Babić, Split

Ovo iskustvo mi je bilo prelijepo. Nikad u životu nisam osjetila da mi je Isus toliko u blizini! Hvala!

Marija Đonlić, Podstrana

Zajedništvo, druženje, molitva, pjesma, smijeh …. to su samo neke od riječi kojim bi opisla ovih sedam dana. Upoznale smo život časnih sestara. Tumačenje Božje riječi bilo je ono što nam je baš potrebno. Hvala na punjenju duhovnih baterija.

Lea Puharić, Cerić

Prvi put sam ovdje i jako mi se sviđa. Mir, bez briga,nikom se nigdje ne žuri …vrijeme kao da je stalo … Očekivala sam malo, a dobila puno! Ovo je jedno prekrasno i nezaboravno iskustvo koje ću pamtiti uvijek! Hvala!

Ana Miloloža, Vrbovec

Kao prvo Bogu sam jako zahvalna na svakoj sekundi provedenoj na otoku Susku. Riječima ne mogu opisati osjećaje koje je u meni probudila ova duhovna obnova. Spoznala sam sebe i Isusa u svojoj blizini. Ovih sedam dana ostat ce mi u sjećanju, zajedništvo, molitva, časne, pjesma…. Nadam se da se vidimo i dogodine!

Veronika Tandara, Vođinci

Duhovna obnova mi je bila posebno milosno vrijeme. Puno sam naučila. Posebno mi se svidjelo klanjanje i pisanje knjige života u kojoj sam razmišljala o sebi. Jako mi se svidjelo pjevanje. Osjetila sam Božju prisutnost. Ovakvo iskustvo bi svatko trebao imati.

Tena Faletar, Vođinci