Mali Lošinj – odmor uz duhovnu obnovu

Duhovna obnova u Malom Lošinju za djevojke iz župe Vođinci i Nuštar održana je u samostanu Službenica Milosrđa u Malom Lošinju od 21. do 28. lipnja 2021. godine. Sudjelovalo je deset djevojaka, a duhovnu obnovu su predvodile s. Katarina Mikić i s. Ružica Dodig.

Djevojke su stigle u ponedjeljak 21.lipnja 2021. u večernjim satima gdje su sestre veselo i radosno dočekale njih i s. Albertu koja je djevojke pratila cijelim putem iz Slavonije. Sljedećeg dana je započeo program duhovne obnove uz jutarnju molitvu i pjesmu. Nakon povratka s plaže imale su radionice. Radionice su se sastojale od razmatranja evanđelja, razgovora, upoznavanja drugih i sebe, upoznavanja Isusa. Na radionicama su upoznavale što su talenti i koje talente svaka od njih ima. Upoznavale su različite tipove osobnosti i na koji način kroz svoju osobnost mogu imati ulogu u ovom svijetu. Susretale su Isusa u mnoštvu, razmišljale o plodovima koje one mogu donijeti kako bi pomogle svojim bližnjima i svojoj crkvenoj zajednici, razmišljale o Božjoj „odsutnosti“ i da se ponekad treba boriti kako bi se pronašla vlastita uloga i vlastite mogućnosti. Upoznavale su što je to timski rad i kolika je važnost svakog člana tima kroz radionicu „Odlazak u divljinu i preživljavanje“. Nakon radionica slobodno vrijeme se najviše koristilo za kupanje u moru. Osim ranojutarnjeg hodočašća na sveti Ivan, djevojke su sudjelovale u životu župe molitvom krunice i slavljenju Svete mise kroz pjesmu. Uz pjesmu bi se nastavilo i kratko klanjanje na kojem bi zahvaljivale Bogu. Druženje uz gitaru, gledanje utakmice, igranje društvenih igara, šetnja po gradu i druženje s Lošinjanima uljepšali su ovo vrijeme predviđeno za duhovni odmor. U subotu su posjetile otok Susak gdje su ih dočekale s. Roza i novakinje Nada, Zala i Anamarija. Dan je protekao između molitve i kupanja, radionica i priprema objeda, druženja i svete mise… Duhovno okrijepljene i odmorene djevojke su zajedno sa s. Albertom krenule natrag u Slavoniju u ponedjeljak 28.lipnja 2021.

Hvala Bogu na tako prekrasnom iskustvu, vremenu, okruženju i svima koju su na bilo koji način uljepšali tu duhovnu obnovu.

 

Ovo su neki od dojmova:
Bilo mi je jako zanimljivo i ovo će mi iskustvo definitivno ostati dugo u sjećanju. Bilo je puno lijepih trenutaka, novih poznanstava, razmišljanja, pjesama, igara… Osim što sam bolje upoznala druge, upoznala sam sebe i došla na stepenicu više do upoznavanja Isusa. Nadam se da ćemo imati još prilika za ovakve susrete.
Ljetovanje mi je bilo prije svega jedno prekrasno iskustvo koje bih poželjela svima jer se mnogo toga može naučiti o drugima, ali isto tako i o sebi samima. Zapamtit ću i sestre koje su nas s veseljem i ljubavlju primile te nas kroz ovih 7 predivnih dana naučile puno toga, zabavile nas i nasmijale.
Bilo mi je jako lijepo slaviti gospodina na ovakav naćin . Super mi je bilo druženje s časnama i kupanje. Druženje s prijateljima na moru.
Smatram da je bilo zanimljivo, premda bih voljela da smo bili jutrima upućeni za plan cijelog dana.. Planinarenje mi je bilo izvrsno.
Bilo mi je jako lijepo. Zahvalna sam časni Ružici i časni Katarini što su nam omogućile dolazak na Mali Lošinj.Hvala i Bogu što nam je darovao lijepo vrijeme i toplo more. U sjećanju će mi ostati molitva, kupanje, druženje…Nadam se da se vidimo i na godinu.
Smatram da je bilo zanimljivo, premda bih voljela da smo bili jutrima upućeni za plan cijelog dana.. Planinarenje mi je bilo izvrsno.
Ovo ljetovanje nas je sve obnovilo i fizički i duhovno. Imale smo prekrasno ispunjeno vrijeme kroz molitvu, kupanje, druženje i slobodno vrijeme.
Bilo je predivno. Jedno od ljepših životnih iskustava. Duh sam obnovila, tijelo odmorila i još se uz to super zabavila. Svakako preporučujem svima i neizmjerno sam zahvalna svima, a najviše Bogu što smo baš mi bile izabrane provesti tjedan dana na Malom Lošinju. Šaljem Vam puno pozdrava sa sunčanog Lošinja, a tevi Slavonijo uskoro stižemo❤❤
Vrlo lijepo i dragocjeno iskustvo. Posjetila sam neke gradove i otoke na kojima nikad nisam bila tako da ću ovo kratko putovanje zauvijek pamtiti.
Bilo mi je jako zanimljivo i željela bih opet to ponoviti, također sam puno toga naučila i puno molitva, i da trebamo vjerovati u Isusa jer on vjeruje u nas.
Ovo ljetovanje nas je sve obnovilo i fizički i duhovno. Imale smo prekrasno ispunjeno vrijeme kroz molitvu, kupanje, druženje i slobodno vrijeme.
Tena Faletar, Vođinci