Mladi Krčke biskupije i Službenice Milosrđa: godinama zajedno

Prepusti Gospodinu puteve svoje!

Riječ je o geslu novoizabranog krčkog biskupa Ivice Petenjaka, a ujedno i geslu ovogodišnjeg Biskupijskog susreta mladih u Krku ili poznatijeg kao “BSM 2015”.
Putovi, što s njima? Ove godine smo se odlučili za majice s riječima gesla, pretvorenog u putove, koji vode do Očeve kuće. Tko god je iskusio toplinu Očeve kuće, taj i ako zaluta, zna kamo će se vratiti. Kao kraj putanje poslužila nam je svima poznata ikonica HOME!
Uisitnu ako prepustiš Gospodinu putove svoje On ih upravlja i  vodi tamo gdje nikada ne bi ni pomislio, a kamoli stigao. To je ujedno i početak priče o suradnji sestara Službenica Milosrđa i mladih Krčke biskupije. Kažu da je dom tamo gdje se čovjek osjeća toplo. Sestre Službenice Milosrđa se osjećaju doma među mladima. S mladima biskupije Krk povezane su druženjima, inicijativama, svakodnevicom, duhovnim zvanjima, a najviše molitvom. Iz tog zajedništva nikle su i razne ideje, te poneko vizualno rješenje.

Majica BSM 2015
BSM 2015: Nova majica s geslom “Prepusti Gospodinu putove svoje”
BSM 2015 ideja
Putanja završava ikonom HOME, i označava povratak u Očevu kuću.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tri početna slova ovog biskupijskog događaja redovito ostaju ista: BSM! No iza njega, se mjenjaju i redaju brojevi: 2008, 2009, 2010…. Novi brojevi i nova lica, a opet uvijek isti entuzijazam na susretu mladih katolika biskupije Krk.

Pa krenimo unatrag, po sjećanju, onako kako su se rađale ideje.

2013. Vjerujem

Novalja. Godina vjere, križ u Novalji i ispovjest vjere u Krista koji je raspet bio, umro i pokopan, ali je treći dan uskrsnuo. Želja organizatora susreta je bila imati novaljski križ na majicama sudionika.

BSM 2012: P(r)ovjereno

Cres. Znati čitati između redaka, razlikovati dobru priču od obične manipulacije, BSM posvećen govoru o medijima. Provjeravati informacije i znati čuvati ono što nam je povjereno. Majice su imale logo susreta u stilu pečata “top secret”.

BSM 2011: Ono najsvetije u meni

Rab. Sići u dubine, otvoriti vrata i upoznati sebe. A u sebi ono najsvetije, svog Boga. Gost je bio don Damir Stojić, približavajući nam istinu o svetosti našeg tijela. Majica je prikazivala grafiku sličnu upozorenjima “emergency exit”, čovječuljka koji se spasava silazeći u dubinu, gdje među mnoštvom riječi pronalazi ono, što je najsvetije za njega.

BSM 2010: Prijatelj na kvadrat

Punat. Braću i sestre ne biramo, ali prijatelje biramo. I Isus je apostole nazvao prijateljima, pa što drugo poželjeti nego progovoriti o prijateljstvu. Isus je pravi prijatelj, ne samo da je prijatelj i pol, nego prijatelj na kvadrat. Kvadrat po kvadrat i evo novog vizualnog rješenja, ovaj put vrlo čisto i jednostavno. Uz fotografije donosimo i animaciju.   

BSM 2009: Traži se svjedok

Časna sestra tenisačica
Na susretu tenisačica, a sada časna sestra, Ivana Gelo, Službenica Milosrđa

Dubašnica. Jedan od svjedoka, koji se tražio  bio je i mladi pjevač Rafo, od kojeg nam je ostalo ona: “Isus je takva faca u povijesti, da se po njemu i godine broje. Svjedočio je o ljepoti hoda s Bogom i mladi zaljubljeni par Foretić&Pranjić, koji je sada sretno vjenčani par i očekuje 3 dijete. O duhovnom pozivu govorila je tenisačica Ivana Gelo, koje je sada sestra Službenica Milosrđa, te svjedok u politici, Marijana Petir. Već tada smo počeli razmišljati o nekom vizualnom identitetu susreta, pa je te godine prevladala ideja o istrazi, otiscima i stopama. Tražimo li svjedoka vjere ili ne?

COUPLE Foretič
Na susretu zaljubljeni par koji svjedoči o hodu s Bogom, a sada sretna obitelj.

BSM 2008: Čiji sam?! Znam da sam Božji!

Mali Lošinj. Koga pozvati, Meritas? Ma, neeee… baš će one doći. A zašto ne? Da, doći će, i po najvećem neveremenu i skoro zatvorenom krčkom mostu. Te godine svi smo bili lijepi sa šalovima na temu: Čiji sam?! Znam da sam Božji! Uh, skoro zaboravih himnu biskubijskog susreta: “Ti dijete si Oca Nebeskog”. Klipovi loše rezolucije, jer tada nismo imali HD na YouTubu, ali zato danas imamo uspomenu na BSM 2008.

Najljepši trenutci BSM 2008.
 Šaljiva animacija na himnu susreta “Ti dijete Oca si nebskog”
Kratko izlaganje don Luke Paljevića: “Mali, a čiji si ti?”