“Nek’ živi vaše srce dovijeka” – Korizmena duhovna obnova

Korizmena duhovna obnova za djevojke na temu „Nek’ živi vaše srce dovijeka“ (Ps 22) održala se u subotu 16. ožujka 2024. u zagrebačkoj župi sv. Nikole Tavelića. Nit vodilja je bio psalam 22 kroz kojeg su djevojke imale mogućnost razmatrati nad otajstvom Gospodinove smrti, muke i Uskrsnuća, te tražiti odgovor na pitanje prihvaćanja poteškoća u svakodnevnici.

Duhovna obnova je zaključena slavljem sv. Mise kojoj je prethodilo euharistijsko klanjanje i prilika za sakrament pomirenja.

Kako je bilo na duhovnoj obnovi rekle su nam same djevojke:

Na duhovnoj obnovi svidjelo mi se čitanje i tumačenje biblijskih tekstova. Najveći mir osjećala sam poslije klanjanja. Drago mi je što sam imala priliku za sv. ispovijed kako bih bila pripremljena za najvažniji dio duhovne obnove – sv. Misu. Pjesme su bile predivne, donose mi veliku radost svaki put kada ih se sjetim. Zahvaljujem na prilici za izražavanjem, na savjetima i na predivnoj atmosferi. (Ivana Mikulić)

Ova duhovna obnova približila me otajstvu Kristove muke. Nahranjene duše pripravile smo srca Uskrsu koji se bliži. (Gabrijela Mustapić)

 

Duhovna obnova mi je bila vrlo posebna …. Svidjelo mi se druženje, klanjanje, misa. (Antonija Tunić)

Na duhovnoj obnovi je bilo predivno! Najviše mi se svidjelo kada smo pričali o Jakovu, Lei i Raheli – dobila sam novi i drugačiji pogled na taj tekst. Također mi se svidjela šetnja i općenito druženje sa časnama jer su sve tople, pristupačne i zabavne. Stvarno predivno iskustvo! (Karla Ancić)

 

Na duhovnoj obnovi mi se svidjelo tumačenje teksta o Lei i Raheli i prikaz karte Jeruzalema. Gledanje isječaka filma o Isusovoj muci i korizmene pjesme su me potaknule na razmišljanje o događajima Velikog četvrtka i petka, a sv. Misa je bila najznačajniji dio obnove. (Ana Mikulić)

Jele smo i nasitile se. Hvala…( Ana Stopar)

 

Duhovna obnova za djevojke bila je prožeta Božjom prisutnosti, zajedništvom i pravom Riječi. Sestre su nastojale što detaljnije rastumačiti Riječ i pružiti nam duhovno iskustvo. Bio je to Susret vjere, nade i ljubavi. Hvala Vam! Neka Vas prati Božji blagoslov! (Marija M.)

Hvala djevojkama na sudjelovanju i otvorenosti srca za Gospodinov glas. Hvala župniku i kapelanu župe sv. Tavelića koji su sudjelovali u organiziranju ove duhovne obnove i dali prostor na raspolaganje, ali iznad svega – vrijeme.

Najveća hvala Bogu, koji iz velike ljubavi prema nama, ni svoga Sina ne poštedi. Po njemu, postajemo sudionici muke i smrti, ali i uskrsnuća koje nam daje nadu i radost u svakodnevnici življenja. Njemu neka je hvala i slava!