Paola Di Rosa: Čeka nas državna domijada!

Kao veseli sudionici 39. Domijade regije Južne Hrvatske, naš Učenčki dom Paola Di Rosa iz Dubrovnika radovao se ponovnom susretu, novoj mogućnosti mjerenja snaga i napretku od prošlog sučeljavanja. Ispunjeni tom dobrom voljom, željeli smo pokazati ono najbolje u sebi i ostvariti očekivanja. Uz cijelogodišnji trud, očekivanja su rasla, a njima su se pridružila i ostvarena postignuća, te smo se uspješno plasirali na državnu domijadu iz područja recitacije, glazbe, videozapisa i slikarstva. Domaćini ovogodišnje Domijade bili su Splićani iz Učeničkog doma Split, a okupljanje i program odvijao se u dvorani Lora, 18. travnja 2015.

Slikarstvo

Na području slikarstva pobijedila je slika naših učenica Nadomak kući, pod vodstvom profesorice i akademske slikarice Ivane Trostmann.

Iz prosudbene komisije za slikarstvo, prof. Željka Milošević Paro, obrazložila je izbor za 1. mjesto riječima:

Uspješan i realističan prizor koji poštiva sve zakonitosti slikarstva, s naglaskom na potezu i teksturi, osvaja prijenosom emocije vrlo uspješnog prizora.

regionalna domijada2015_000
“Nadomak kući”, 1. mjesto: Uspješan i realističan prizor koji poštiva sve zakonitosti slikarstva, s naglaskom na potezu i teksturi, osvaja prijenosom emocije vrlo uspješnog prizora
Videozapis

Na području videozapisa uvjerljivo je pobijedio naš novi film Again pod vodstvom sestre Ružice Dodig.

Prof. Željka Milošević Paro, obrazložila je izbor za 1. mjesto riječima:

Pored ideje autori su pokazali zavidno znanje (ili instikt) u pričanju priče, održavanja napetosti i u konačnici duhovitog i šaljivog završetka

film AGAIN
Film “Again”, 1. mjesto: Pored ideje autori su pokazali zavidno znanje (ili instikt) u pričanju priče, održavanja napetosti i u konačnici duhovitog i šaljivog završetka
Klapa

Na području glazbe pozornicom su dominirale učenice naše klape, izvodeći pjesmu Bailando od Enrique-a Iglesias-a, pod vodstvom skladateljice i glazbenice Paole Dražić Zekić.

Iz prosudbene komisije, prof. Sanja Erceg Vrekalo, obrazložila je svoj izbor za 1. mjesto riječima:

Klapa posjeduje glasovne potencijale! Vokalne sposobnosti čuju se pojedinačno u svakom glasu. Jako su muzikalne, intonacijski stabilne i pohvale za dikciju i interpretaciju. Sve navedeno rezulltiralo je dobrim umjetničkim dojmom.

 Recitacija

Na području recitacije emotivno nas je dodirnula naša učenica, Marija Kiriđija, recitirajući stihove  Bonaveture Duda, Biti mi daj, pod vodstvom sestre Meri Muše.

Iz prosudbene komisije, prof. Nada Kovačević, obrazložila je svoj izbor za 1. mjesto riječima:

Govorna izražajnost i uvjerljivost jako dobra. Najbolje dočarala osjećaje.

Skulputra

Na području skuplture naš rad Parac odnio je 3. mjesto pod vodstvom profesorice i akademske slikarice Ivane Trostmann.

Iz prosudbene komisije, prof. Željka Milošević Paro, obrazložila je izbor za 3. mjesto riječima:

Prikaz zaštitnika plijeni kontrastom grube teksture tijela i šarolikosti i sjaja koji se ogledaju u detaljima na odjeći i podsjeća na jednostavnost ljudskog života (svi smo isti – goli) koji  vremenom obogaćujemo našim djelovanjem.

regionalna domijada2015_033
“Parac”, 3. mjesto za skulpturu: Prikaz zaštitnika plijeni kontrastom grube teksture tijela i šarolikosti i sjaja koji se ogledaju u detaljima na odjeći i podsjeća na jednostavnost ljudskog života (svi smo isti – goli) koji vremenom obogaćujemo našim djelovanjem.
Instalacija

Na području instalacije naš rad Zebra na kvadrat odnio je 3. mjesto pod vodstvom profesorice i akademske slikarice Ivane Trostmann.

Iz prosudbene komisije prof. Željka Milošević Paro, obrazložila je izbor za 3. mjesto riječima:

Uspješan koncept zasnovan na ponavljanju (poput zebrinih pruga) i odmaku koji nam dozvoljava „drugačije promišljanje“ – točke, zlato.

regionalna domijada2015_028
“Zebra na kvadrat”, 3. mjesto za instalaciju: Uspješan koncept zasnovan na ponavljanju (poput zebrinih pruga) i odmaku koji nam dozvoljava „drugačije promišljanje“ – točke, zlato.
Ples

Dojmovi

[hms_testimonials group=”3″]