Svjedočanstvo: Poziv Službenice Milosrđa u Vođincima

Služiti do kraja Gospodinu!
Svakodnevno netko ulazi u naš život – neko se zadrži dulje, neko manje. Ali kada netko uđe u naš život, ohrabri nas, motivira i pokazuje pravi put; ponekad i novi početak, onda preostaje samo jedno – sklopiti ruke i zahvaliti Gospodinu.

Ja zahvaljujem Gospodinu na milosti koju mi je dao, milosti koju je dao mojoj župi. Zahvaljujem mu na njegovim i našim službenicama Milosrđa. Svakodnevno,iz dana u dan gledam tri časne sestre. Često znam gledati u njihova srca i vidjeti i osjetiti ljubav, raspetu ljubav koja gorljivo i nesebično služi zajednici i župi. Tri časne sestre koje su ponekad tihe, ali s razlogom. Časne sestre koje sa strane promatraju i mole. Sestre koje će radije šutjeti i moliti sa strane, nego ispitivati. Njihova ljubav prema Kristu i zajednici mi skoro oduzima dah. Tri osobe  koje su se u potpunosti predale Kristu, koje ga u potpunosti slijede. Službenice milosrđa koje svakodnevno dovode nove duše do Božjeg Milosrđa… Njihovo nesebično darivanje budi u meni iznova čežnju za Kristom. Samom pojavom te tri časne sestre dovode Krista u naš život i upoznavaju nas s njim. Nedjeljom ujutro iz crkve sv. Bartola te župne crkve Kraljice Svete Krunice, odzvanjaju zvukovi piana, kojeg s ljubavlju i entuzijazmom svira s.Tadijana. Već 40 godina s.Tadijana  svira ranu i veliku Misu,te uz pratnju svojih zborova, pjesmom veliča i slavi Gospodina u Euharistijskom slavlju. No, s.Tadijana,osim što svira, jako lijepo i kuha. Iz njezine kuhinje miriše kao iz najboljih restorana. Ali ovaj put nije bitno ni kuhanje niti sviranje, s.Tadijana svojim primjerom, svojim glasom i stasom svim župljanima donosi živoga Boga..

Ipak, moja priča ne staje na pianu, Gospodin nam je prije 9 godina poslao izvrsnu gitaristicu i solististicu, ljubiteljicu moderne duhovne glazbe, sjajnu teologinju i osobu, s.Idu. Kristova zaručnica, s.Ida sve napore daje u radu i pastoralu mladih u župi. Kao što sam spomenuo, ona jako dobro svira gitaru i ima glas nebeskog slavuja, pa je te talente  koje joj je Gospodin darovao odlučila koristiti među mladima i tako izgrađivati odnos između mladih i Boga,vezati mlade za Crkvu u svojim najosjetljivijim godinama. Mlada sestra je osnovala zbor mladih “Glas srca” i odlučila pjevati i klicati Gospodinu na večernjoj Misi, te svakog petka animirati Euharistijsko klanjanje. Mladi su jako povezani sa sestrom kao i ona s mladima. Do sada je često organizirala duhovne obnove za mlade, vodila  ih na SHKM-ove i svakodnevno svojim naporima približavala mlade duše k Isusu i ustrajno molila za njih. Zatim, Gospodin nam je darovao još jedan blagoslov. U našu župu poslao je s.Lidiju. Časnu sestru jako mirnog temperamenta, vedrog i nasmijanog lica. S.Lidija, u službi sakristanke izuzetno je revna i ozbiljna. Ali se s njezinog lica gotovo nikada ne skida blaženi osmijeh. Iako s.Lidija možda ne vidi, ali mladi i ostali župljani ju jako vole i cijene, jer njezino radosno srce gori samo za jedno, za raspetu ljubav. I na poslijetku,kada su sve tri sestre na okupu, tek onda vidim smisao života. A njihov smisao života je živjeti za susret s Vječnom Ljubavi. A do tada, do susreta s Vječnom Ljubavi pred sestrama je još mnogo toga,ali siguran sam u to da će sestre kao i do sada s puno ljubavi i entuzijazma obavljati svoje dužnosti… nimalo teško i bez žaljenja, nego s ljubavlju, jer sam njihov život je Ljubav, Raspeta ljubav. I evo, hvala Gospodinu koji mi je dao tu milost odrastati u blizini časnih sestara, Njegovih Službenica Milosrđa, kako bih uz njih tri otkrivao sam sebe,učio,stvarao, otkrivao svoje talente,upoznavao Gospodina i na kraju krajeva, živio za susret s Vječnom Ljubavi.

Župljnin župe u Vođincima