Predstavljanje i dodjela akata XXIII generalnog kapitula

Predstavljanje i dodjela akata XXIII generalnog kapitula naše Družbe, pod naslovom „Sa Crkvom, u Crkvi biti istinske kćeri svete Marije Krucifikse“, održalo se u Oazi sv. Marije Krucifikse na Kamenu od 26. do 28. siječnja 2024. godine. Ovaj važni događaj, koji je ujedno bio i susret trajne formacije, okupio je veliki broj sestara iz gotovo svih zajednica naše provincije.

U predstavljanju akata sudjelovali su o. Jakov Mamić koji je kao teolog i ekspert za redovnički život dao svoj osvrt na sam dokument Akata, te  sve sestre kapitularke (m. Mariangela Galić, m. Mara Božić, m. Roza Marković, m. Marina Sušac, m. Branka Plenča i s. Ivana Gelo) koje su nam svojim izlaganjima predstavile cijeli hod pripreme generalnog kapitula, slavlje događaja kapitula i njegov sadržaj.

Zahvaljujemo o. Jakovu na iscrpnoj analizi dokumenta, na poticaju, usmjeravanju i bratskoj ljubavi koju nam je iskazao. Hvala našim sestrama kapitularkama za sav dugogodišnji rad i trud te zauzetosti da zajednički oživimo riječi zapisane u Aktima.