Preminula je naša draga s. Marija, Slavka Kekez

U vjeri u vječni život, tiho i nečujno, upravo kako je živjela svoj cijeli život, u ranim jutarnjim satima 05. studenog 2020. godine, u vječnost se preselila naša draga s. Marija Kekez.

Sestra Marija, Slavka Kekez rođena je 07. studenog, upravo na današnji dan, 1937. godine u Hrvacama kod Sinja. U, za to vrijeme zreloj mladenačkoj dobi, sa 22. Godine, 10. studenog 1959. godine  ulazi u Samostan u Splitu gdje je obavila početnu formaciju. Prve zavjete položila je 24. studenog 1962., a vječne 10. kolovoza 1969. godine u Splitu.

Kroz svoj dugi, pedeset osmogodišnji redovnički život živjela je u više sredina (Nerežišća, Dubrovnik, Kaštel Sućurac, Susak, Cres, Zagreb, Kaštel Novi i Split) i tiho i nenametljivo obavljala razne službe ( kao sakristanka, odgajateljica u vrtiću, rad u garderobi, kućna poglavarica, njegovanje starijih i bolesnih, kao i sve drugo što je bilo potrebno). Bila je to duša koja se nigdje nije štedjela niti bučala.

Tiha i samozatajna, marljiva i odgovorna, radišna i uslužna, ponizna i poslušna: to je bila naša s. Marija. Takva ostaješ u našem sjećanju kao dar i primjer.

Draga s. Marija, iako u lijepim godinama, nekako si se nečujno išuljala i napustila nas. Upravo danas, kada se sjećamo tvog rođenja, rođenasi za vječnost. Neka te nebeska Majka u društvu naše Svete Utemeljiteljice prihvati i pridruži zboru svetih. Gospodin ti bio milosrdan za sve tvoje nesavršenosti, mane i grijehe,… a On sam bio ti nagrada za sve dobro kojim si ga proslavila u životu!

U ime svih sestara hvala ti draga s. Marija za sve što si bila i činila za svaku od nas kao i za našu Družbu. Za sve ono što sa naše strane nije bilo u Božjem planu, oprosti, a mi tebi opraštamo.

 

Vama draga rodbino u ime nas sestara izražavam iskrenu sućut. Neka vas i dalje zagovara kod Oca kojeg sada gleda licem u lice.

Počivala u miru!

Sahranjena je na gradskom groblju Lovrinac 07. studenog 2020. u 14,00 h nakon slavlja Svete Mise zadušnice u 13,30.