Preminula je naša sestra Ankica

Budi vjeran do smrti i dat ću ti vijenac života.“

 (Otk 2,10)

Napustila nas je preselivši se iz privremene u vječnu domovinu katehistica s. Ankica Marić, Službenica Milosrđa – Anćela.

Sestra Ankica, Ana Marić bila je od Gospodina dozvana u život preko ocaMarka i majke Lucije Marić, kao prvo od četvero djece, 30. 08. 1954. godine u Stjepan Krstu, u općini Stolac, BiH.

U zrelijoj mladosti, u 23 –oj godini života, nakon dugog Gospodinovog kucanja na vrata srca, odlučuje se za posvećeni život, i ulazi u Samostan Službenica Milosrđa u Dubrovniku 04. siječnja 1977. godine gdje započinje svoju redovničku formaciju.

Formaciju novicijata je obavila u Žrnovnici nakon čega je 24. kolovoza 1980. godine u Splitu položila prve zavjete, uzevši duhovno prezime od Raspetog Isusa, a vječne 25. kolovoza 1986. godine.

Za vrijeme svoga života služila je Gospodinu u raznim službama, a najviše kao katehistica i sakristanka u župama K. Sućurac, Kamen i Pujanke, boraveći u zajednicama Vrbovec, Zagreb, Dubrovnik, K. Sućurac, Kamen i Split.

Najduže godine života provela je djelujući kao vjeroučiteljica u školi Dobri – Split, gdje ju je zatekla teška bolest, s kojom se nosila preko godine dana.

Ako je istina da se u smrti oslikava onaj koji se s njom susreće, onda možemo zasigurno reći da je s. Ankica vrijeme bolesti uistinu živjela kao radosno iščekivanje vječnosti – preseljenje u vječnu Domovinu.

Svjesna težine bolesti i njezinog ishoda, radosno i strpljivo ju je prihvatila i nosila u predanosti Volji Božjoj i sa smiješkom. Svjesna do posljednjeg daha, svoje je patnje prikazivala za duhovne potrebe zajednice, Crkve, svijeta i svoje obitelji.

Na bolesničkom odijelu sestara njegovana je istinskom pažnjom i ljubavlju.

Okrijepljena svetim sakramentima, uz zajedničku molitvu sestara i najuže rodbine, upravo na završetku krunice Božanskom milosrđu, preselila se u vječnost 29. travnja 2018. godine u 64-oj godini života.

Pokopana je na gradskom groblju Lovrinac, 02.  svibnja 2018. u 13,45 h, a sveta Misa zadušnica slavljena je u 15,00 h u samostanskoj kapeli Službenica Milosrđa u Ćirila i Metoda 14.

Ostaješ u našem sjećanju uvijek jednostavna, vedra i nasmiješena…

Uživaj u nebeskom zajedništvu sa svetima. Neka ti Gospodin kojem si radosno služila bude vječna nagrada i baština.

Počivala u miru Božjem!