prepoZNATI, zaGRLITI nePRIPADNOST – Juniorski susret

Drugi u nizu juniorskih susreta ove godine održan je u Oazi sv. Marije Krucifikse na Kamenu, od 04. do 06. travnja 2024. godine. Ovog puta voditeljica susreta bila je naša s. Vlatka Topalović, koja nas je već samim naslovom susreta zaintrigirala “prepoZNATI, zaGRLITI nePRIPADNOST”.  Igra je to riječi kojom nas je uvela u glavnu temu susreta: integralna formacija posvećenih osoba. Teško je prepričati ovaj susret. On je spoj intenzivnog slušanja sadržaja koji nam je s. Vlatka pripremila, a zatim ulaska u vlastitu nutrinu i podjela iste uz pomoć zanimljivih i dubokih radionica. Ozračje istinskog zajedništva i zauzetosti jedne za druge učinilo je susret zaista prekrasnim.

Prvi dan susreta bio je dan intenzivnog rada i molitve, dok smo drugi dan susreta provele na Braču u zajedništvu sa kandidaticom, novakinjama i našim magistrama, m. Rozom Marković i m. Marom Božić. Nakon posjeta Pustinji Blace, posjetile smo naše sestre u Nerežišćima koje su nas velikodušno i radosno primile. U ljepoti, jednostavnosti i dubini ovakvih susreta srce se lako napuni istinskom zahvalnošću prema Bogu i prema čovjeku radi sve iskazane mu dobrote. Takvog srca vratile smo se na Kamen i sljedeći dan provele u posjeti našim starijim sestrama u Kaštel Sućurcu. 

Ovaj kratki tekst zaključujemo riječima s. Vlatke: “Integracija svih naših polariteta događa se u trenutku Očevog zagrljaja. Proces integracije je šok koji se događa onda kada spoznamo da smo voljeni.” Sa željom da ovaj “šok ljubavi” ispuni naše biće te nas učini vjernim svjedocima Božjeg zagrljaja vračamo se našoj svakodnevnici.

Još jednom zahvaljujemo svim sestrama gore spomenutim, a na poseban način m. Mariangeli Galić, koja neumorno prati naš rast; m. Mari Božić koja je toliko velikodušna i s. Vlatki Topalović koja je ovaj susret učinila zaista posebnim.