Proslava svetkovine sv. Marije Krucifikse Di Rosa

Svetkovina naše Utemeljiteljice, sv. Marije Krucifikse Di Rosa, svečano se proslavila u svim našim samostanima, institucijama i u župama u kojima sestre žive i djeluju. Stoga su, dana 15. prosinca 2023. godine, gradovi i mjesta Mlini, Dubrovnik, Žrnovnica, Kamen, Split, Kaštel Sućurac, Mali Lošinj, Zagreb, Vrbovec i Vođinci bili dio našeg velikog slavlja. U zajedništvu sa biskupom Rokom u Dubrovniku, sa svećenicima u svim gradovima, bogoslovima, prijateljima, djelatnicima, štićenicima i obitelji radosno smo proslavile ovaj dan. Zahvalne Bogu za dar života i sve milosti koje je sveta Majka od Njega primila stavljamo se pod njenu zaštitu i  molimo za njezin zagovor riječima koje su taj dan s nama podijelili naši djelatnici:

Neke ljubavi ne stanu u riječi.
Takvu je ljubav prema bolesnima, nemoćnima, siromašnima i djeci osjećala i Paola di Rossa, a kroz sve je progovarala njena bezuvjetna ljubav prema Bogu.
Njena snaga i vjera u dobro i u Dobroga nastavlja se kroz generacije novih Službenica Milosrđa, ali i kroz nas, djelatnike Dječjeg vrtića Dobri.
Jedni smo drugima dotaknuli i promijenili živote, s puno poštovanja i obzirnosti.
Spone koje nas vežu čvrste su i postojane. U njih smo utkali sebe, svoju vjeru, povjerenje, otvorenost i suradništvo.

Gospodin neka učvrsti i jača dobro koje je sveta Marija Krucifiksa Di Rosa započela osluškujući Božji glas i koje se nastavlja danas po rukama svih nas koji – dotaknuti njenim životom – želimo biti znak Njegove prisutnosti i blizine svakom čovjeku.