Proslavljen blagdan sv. Marije Krucifikse

U sklopu proslave dana naše utemeljiteljice Paole Di Rosa, sv. Marije Krucifikse, održana je duhovna obnova za mlade Dubrovačke biskupije 15. prosinca u franjevačkom samostanu Male Braće. Duhovnu obnovu predvodio je don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Kateheze su pjesmom upotpunili mladi župe sv. Spasa iz Stare Mokošice.

Ovogodišnja duhovna obnova održana je na temu „Što u mome životu ne štima?” te „Kako biti sretan?“.

U sklopu programa održane su dvije kateheze kroz koje je don Hrvoje mladima ukazao na životne poteškoće koje nas potiču tražiti Gospodinovo prisustvo. Kako ga pronaći i gdje tražiti, samo su neka od pitanja čiji su odgovori polagano dopirali do mladih.

Don Hrvoje je odabrao četiri evanđelja koja su čitana tijekom svake nedjelje došašća te nakon njihova čitanja svako pojedinačno pojasnio i rasvijetlio njihovu pravu poruku. Potaknuo je mlade također na razmišljanje o pravom razlogu došašća te što to zapravo znači pripremiti naše srce za Božić.

Nakon druge kateheze uslijedilo je pokorničko bogoslužje i prilika za ispovijed te misno slavlje kod naših sestara na Pilama gdje se proslavio blagdan svete Marije Krucifikse. Nakon mise mladi su imali priliku za razgovor i druženje.

„Koja je Božja volja za mene? Samo je jedna. Da budeš sretan i da ti život bude ispunjen!”- don Hrvoje Katušić.

Kad si sretan ti ponovi ovo sve!

Slavlje se ustinulo ponovilo i nastavilo uz euharistijsko slavlje u učeničkom domu Paola Di Rosa te svečanu večeru i tradicionalno druženje 17. prosinca 2109.