Prvopričesnici u korizmi

Na početku korizme, u sklopu bliže priprava za slavljenje sakramenata prve svete ispovijedi i prve svete pričesti, prvopričesnici i njihovi roditelj župe Rođenja Marijinog iz Mali Lošinj 16. ožujka 2109. sudjelovali su na jednodnevnoj duhovnoj obnovi u pastoralnom centru Betanija u Ćusnko.  Četrdeseti i pet prvopričesnika  u zajedništvu sa animatorima srednjoškolcima (Mario Stipanov, Marija Gazilj, Ana Mikić, Paola Cesarić, Mattea Trepich), učiteljicom Jelenom Kalmalić i s. Brankom Plenča razmatrali su o Isusu – Dobrom Pastiru. Svoja razmišljanja i molitve prvopričesnici su izrazili kroz likovno stvaralaštvo, a radosno raspoloženje popunili su pjesmom i plesom. Nakon zasluženog ručka uslijedio je rekreativni dio koje su osmislili animatori. U popodnevnim satima duhovnoj obnovi su se priključili i  roditelji prvopričesnika kojima je duhovni nagovor i interaktivnu radionicu  na temu Isus – Kruh Života  pripremio župnik vlč. Robert Zubović.  Duhovna obnova je zaključena slavljenjem euharistije u župskoj crkve sv. Nikole u Ćunskom. Neki od roditelja podijeli su s nama svoje dojmove:

  • Vrlo milosno vrijem provedeno s djecom, prekrasno druženje i ujedno dobro iskorištena prilika za učenje o velikoj važnosti sakramenta Prve svete pričesti. (A. Antičević
  • Nama je bilo jako lijepo i zanimljivo, prije svega opuštena i pozitivna atmosfera. I mi i dijete smo uživali u predivno provedenom danu. (I. Aleksić)
  • Bogu sam zahvalna na ovakvim trenutcima u kojima mogućnost kao zajednica rasti u vjeri. 

A prvopričesnici su se gotovo jednoglasno složili da je najbolji dio duhovne obnove bila igra, ručak i crkva!