Službenice Milosrđa u Kaštel Sućurcu – Posveta oltara i blagoslov novoizgrađenog samostana

Blagoslovu novoizgrađenog samostana sestara Službenica Milosrđa „Dom Blažene Djevice Marije“ i posveti oltara sudjelovali su mnogobrojni vjernici u Kaštel Sućurcu 27. listopada 2018. godine.

Misno slavlje posvete oltara i blagoslova samostana predvodio je splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić uz koncelebraciju osam svećenika. Svečanom slavlju nazočile su generalna poglavarica Gabrijela Tettamanzi, sestre iz Italije i Hrvatske, predstavnici grada i županije, projektanti, izvoditelji radova, mnogobrojni župljani župe Kaštel Sućurac i ostali dobročinitelji. Uređenje kapele, ognjišta ovog samostana, djelo je umjetnika prof. Josipa Bosnića.

Obzirom da je kuća namijenjena osoboma starije životne dobi, provincijalna poglavarica s. Mariangela Galić zahvalila je Bogu u prvom redu a onda svima uz riječi naše Utemeljiteljice, sv. Marija Krucifikse, koja starije sestre naziva „najodabranijim dijelom Družbe“. Naglasila je kako je upravo starijim sestrama po svakodnevnom tihom predanju u Raspetoj ljubavi, protkanom molitvom i patnjom, vjernošću i svjedočanstvom povjereno poslanje Družbe i Crkve u svijetu, ustrajnost u zvanju sestara koje su još aktivne, put mladih u formaciji i traženju. Stoga nam je želja da ovaj ambijent, sagrađen da starijim osobama omogući bolju skrb, bude mali izraz naše ljubavi i naše odanosti.

Na kraju misnog slavlja i blagoslova slijedio je prigodni domjenak uz međusobno druženje i mogućnost razgledanja cijele kuće i okoliša.