Susret mlađih sestara naše Provincije

Početkom travnja mlađe sestre naše Provincije, točnije sestre do 25 godina redovničkih zavjeta, sudjelovale su na formativnom susretu održanom u Oazi sv. Marije Krucifikse na Kamenu. Pod vodstvom don Josipa Bošnjakovića, susret je postao mjesto istinskog susreta, podjele i radosti, obilježenog živim zajedništvom i otvorenošću među sestrama.

Tema ovogodišnjeg susreta, suosjećanje, preplitala se kroz svaki segment programa: predavanja, vježbe, molitva, razmatranja, zajednički i osobni rad. Kroz interaktivna predavanja i zanimljive vježbe koje je vodio don Josip, imale smo priliku zaroniti dublje u ovu važnu dimenziju koja pripada Bogu ali i čovjeku. Suosjećati i samosuosjećati oslobađa čovjeka od njega samog te ga čini “blagotvorno prisebnom osobom” koja je spremna čuti trpljenje druge osobe i pomoći joj. Suosjećanje nije samo izraz ljubaznosti, već duboka životna vještina koja nas oslobađa od sebičnosti i približava nam srca naših bližnjih. Prema riječima don Josipa, suosjećanje ozdravlja onog koji suosjeća i onog kome je ono iskazano.

Iskustvo i znanje koje je don Josip podijelio s nama proširili su vidike te nas potakli da dublje razmišljamo o Božjem suosjećanju s nama koje se u Bibliji lijepo ocrtava u figurama Milosrdnog Oca i Dobrog Samaritanca.

Susret je obilovao otvorenim razgovorima, iskrenim dijeljenjem životnih priča te tako zajedničkim izgrađivanjem sestrinskih odnosa. Svaki trenutak, formalni i informalni, bio je prilika za produbljivanje naših odnosa i jačanje međusobne podrške. Ovaj susret potaknuo nas je da nastavimo put posvećenja s vjerom u Božju providnost i uz podršku naših sestara imajući uvijek u srcu riječi naše svete Majke: Sve što jesmo i činimo, neka bude uvijek, samo i samo za Njega!