Svečano polaganje prvih redovničkih zavjeta

„Želja mi je otići i s Kristom biti.“

Svoje prve redovničke zavjete položile su naše sestre Ivona Grubišić od Milosrdnog Oca i s. Marija Zokić od Ljubavi Oca i Sina u samostanskoj crkvi Bezgrešne Djevice Marije u Splitu, 31. listopada 2020. godine. Na svečanoj svetoj misi koju je predvodio fra Diego Deklić, a koncelebrirao don Hrvoje Katušić, u zajedništvu sa sestrama i najbližom rodbinom, sestre su zavjetovale čistoću, siromaštvu i poslušnost predajući tako Bogu ono najvrijednije što imaju: vlastiti život.

Fra Diego je u svojoj propovijedi novozavjetovanim sestrama uputio riječi ohrabrenja podsjećajući ih što je ono najvažnije i ono najljepše, što je ono što najviše resi osobu jedne redovnice – to je njezina ljubav prema Isusu. „To je bit, to je srce, to je središte iz kojega sve proizlazi, i svaki od zavjeta to lijepo izražava: čistoća – da mi ni jedna osoba ne bude draža od Isusa; siromaštvo – da mi ništa na svijetu ne bude potrebnije od Isusa; poslušnost – da mi moja vlastita volja ne bude važnija od Isusove. Ako budete imale ljubavi za Isusa, imat ćete ljubavi za ljude, za svoje bližnje, za potrebne. Imat ćete ljubavi za Crkvu, za svoju redovničku zajednicu i za sav svijet jer ljubav prema Isusu ne stišće srce, ne sužava horizonte nego ih širi. Samo onaj koji je spreman radikalno ljubiti Isusa može do maksimuma ljubiti sve druge.“

U Božjoj blizini, u radosti ovoga dana i toplini zajedništva, novozavjetovane su sestre primile križ kao znak predanja Isusu, koprenu kao znak potpunog posvećenja Kristu i službi Crkvi, te Pravilo naše redovničke obitelji kako bi životom pokazale sve ono što su riječima izrekle.

Zahvalne Gospodinu za taj dan želimo s. Ivoni i s. Mariji Božji blagoslov i zagovor sv. Majke u daljnjem hodu. Bog koji je u njima započeo dobro djelo neka ga i dovrši.