Trodnevnica sv. Mariji Krucifiksi Di Rosa

Uoči blagdana naše sv. Majke, sv. Marije Krucifikse di Rosa, kojega ćemo proslaviti u petak 15. prosinca 2023., želimo se uteći njenom majčinskom zagovoru te ju moliti da nam isprosi dar snažne vjere, neumorne nade, i ustrajne ljubavi kako bismo, poput nje, bili odraz ljubavi nebeskog Oca.

1. DAN TRODNEVNICE

"Pobrini se da Mu  budeš vjeran i ne sumnjaj da će čitav biti  s tobom."
- Sv. Marija Krucifiksa Di Rosa

Božanski Učitelju, koji si put, istina i život, obraćamo ti se ovom molitvom da nas po zaslugama svete Marija Krucifikse, učvrstiš u vjeri.

Znamo da nam je vjera neophodna da bismo bili prisutni s tobom. Prosvijetli naš um, raspali srca ljubavlju kako bismo razumjeli objavljenje Istine kao jedini put spasenja.

Podržavaj, molimo Te, u nama onu vjeru kojom je sv. Marija Krucifiksa prepoznavala Tvoju prisutnost u svakom čovjeku.

Daj da Tvojom pomoću svjedočimo svojoj braći. A ti, sv. Marija Krucifikso, učiteljice svih nas, isprosi nam dar vjere po uzoru na tvoju.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

 

 

 

2. DAN TRODNEVNICE

 

"Svemu se nadaj od Božje dobrote..." 
- Sv. Marija Krucifikso Di Rosa

Gospodine Isuse, koji si put, istina i život, obraćamo ti se ovom molitvom da nas po zaslugama svete Marije Krucifikse, ukrijepiš u nadi.

Svjedoci smo svakodnevne patnje, suza i beznađa. Pomozi svima živjeti jasnoću vjere s povjerenjem, da bi imali utjehu u ovom i nadu za budući život.

Sveta Marija Krucifiksa prolila je mnogo suza u svome životu, ali je oko sebe širila utjehu i mir.

Udijeli i nama, Gospodine, dar suza za utjehu i osnaženje onima koji su oko nas. A ti, sveta Marijo Krucifikso, isprosi nam milost da možemo obrisati suze onih koji trpe i plaču.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

 

 

3. DAN TRODNEVNICE

 

"Patnja često ne donosi plodove koje bi morala jer, zbog pomanjkanja velikodušnosti, nije prihvaćena kako treba."
- Sv. Marija Krucifikso Di Rosa

Gospodine Isuse, Ti si nas svojim presvetim Srcem do kraja ljubio. Smjerno Te molimo da nam, po zaslugama svete Marije Krucifikse, udijeliš milost da što bolje uzvraćamo Tvojoj nježnoj ljubavi.

Kao što te sveta Marija Krucifiksa ljubila patnjama svog unutarnjeg života, a sada ljubi u radosti božanskog razmatranja, daj da Te i mi ljubimo u trpljenju i u radosti.

Ti si obećao da će se naša žalost pretvoriti u radost. Dopusti nam biti radosna žrtva za one koji ne vjeruju. A ti, sveta Marijo Krucifikso, koja si još za svog ovozemaljskog života razumjela slatkoću vječne Tajne, isprosi nam milost da budemo čvrsti i postojani u ljubavi prema Onomu koji je radije bio mučen i ubijen, nego da nas ostavi same.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

 

 

 

 

ZAKLJUČNA MOLITVA:

Bože, Oče naš!
Život sv. Marije Krucifikse Di Rosa bio je prožet trpljenjem Tvoga Sina i žarom Milosrdne Ljubavi. Molimo te da, njezinim primjerom, u najtežim kušnjama, pod križem i pred Tvojim Licem, budemo utjeha i dar posrnulom čovječanstvu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Sveta naša majko, Marijo Krucifikso, moli za nas!