Trodnevnica sv.Mariji Krucifiksi di Rosa

Uoči blagdana naše sv. Majke, sv. Marije Krucifikse di Rosa, kojega ćemo proslaviti u četvrtak 15. prosinca, želimo se uteći njenom majčinskom zagovoru te ju moliti da nam isprosi slobodno i radosno srce; srce spremno ljubiti bez pridržaja; srce koje zna uzvratiti Ljubavi.

PRVI DAN

U jednom od mnogih svetičinih pisama stoji zapisano:

“…ne postaje se svetim za četiri dana. Neka ti ne ponestane snage da djeluješ i mnogo trpiš kako bi postigla ono savršenstvo na koje te poziva tvoj Bog i zbog čega te obogaćuje tolikim dragocjenim darovima. Najbolji izbor je taj da se potpuno posvetiš Bogu u činima duhovnog života. Tvoje srce neće nikada biti zadovoljno osim kada bude potpuno Njegovo bez ikakvog ograničenja.”

Ne, svet se ne postaje u malo vremena. “Četiri dana” možda nisu dovoljna za postati svet ali su dovoljna za dobar početak hoda prema svetosti. “Četiri dana” dovoljna su da obnovimo snage, usmjerimo djela prema vječnom cilju a trpljenja obojimo Smislom.

    

 

DRUGI DAN

“On nas je tako ljubio da nam je ostavio samoga sebe za hranu. A što ćemo mi učiniti da uzvratimo toj ljubavi?” Snazno je i lijepo iskustvo dotaknuti da nas Trojedini Bog toliko ljubi. Neizrecivo je i gotovo neshvatljivo da se sam Gospodin za nas predao i da nam daje svaki dan priliku istinskog sjedinjenja i blizine. Kako u svojoj malenosti uzvratiti tolikoj ljubavi? Svaka, i najmanja stvar učinjena za Njega znak je ljubavi koju u sebi imamo za Stvoritelja. Sveta Marijo Krucifikso Di Rosa, pomozi nam biti hrabri i ustrajni u ljubavi.

“Utecimo se našem preljubeznom Ocu s pouzdanjem i stojmo mirno u njegovim očinskim rukama. Gospodin bio uvijek s nama i uvijek ćemo imati mir i predanje. Ne gubite nimalo duha, Bog je Otac pun ljubavi, bacimo se u Njegovo naručje s potpunim povjerenjem i ne bojmo se.” 

   

 

TREĆI DAN

“Moja kćeri, preporučam ti mnogo suosjećanja i ljubav, sjetimo se dobrote i suosjećanja koje naš Bog ima trajno prema nama. Oh, koliko puta bismo zaslužile biti napuštene od Njega! Pa ipak, On nas još ljubi i to s blagošću k sebi nas zove, poziva i ako se protivimo, trči za nama i gle neshvatljive dobrote, uzima nas na svoja ramena i miluje nas. Pobrinimo se, dakle, kćeri moja, da ga nasljedujemo u poniznosti, blagosti i ljubavi prema našim sestrama i prema svima.” 

“…i gle neshvatljive dobrote, uzima nas na svoja ramena i miluje nas.” Dotaknuta Njegovom ljubavlju, sv. Marija Krucifiksa DI Rosa tražila je neprekidno način kako ublažiti boli i rane našeg Gospodina. Gledala Ga je u bližnjima, te po uzoru na “neshvatljivu dobrotu”, pružala utjehu, darovala vrijeme, riječ i blizinu. Danas, ona poziva mene i tebe da Mu bezuvjetno darujemo svoje srce i da svojim životom, u služenju Njemu u čovjeku, ublažimo sve uvrede koje prima. Danas, ovdje i sada možemo biti Njegova utjeha.