Ispod slušalica – Uskrs fest 2015.

Slušalice? Uistinu, tko god se našao u gradskoj vrevi, tramvaju, bučnoj prostoriji, mogao je iskusiti blagodat slušalica koje su ga vraćale u nutarnji svijet.

Nama grafičarima, na poseban način glazba daje dodatno nadahnuće u stvaranju. Ona rasščišćuje misli i slaže ideje. Stoga nije ni čudo da se nitko od nas na faksu nije micao bez laptopa i slušalica, kako bi se mogao povući i mirno raditi. Koliko nas je osim grafičkog dizajna vezala i glazba, govori i činjenica da smo si za rastanak ostavili u dropbox i svoje playliste, kako bi nas podsjećale jedni na druge.

Glazba veže, urezuje u sjećanju određene trenutke i dovoljno je čuti par sekundi neke pjesme, kako bi nas mašta prebacila u neko sasvim drugo vrijeme. I proživljavamo ga kao da je bilo sad, jer je velika moć glazbe.

Nakon što sam u slušalicama pronašla simpatični gadget koji će povezivati glazbu, duhovnost i mladenački duh, slijedeći je korak bio izrada. Pri izradi vizualnog identiteta Uskrs festa 2015, iskoristila sam sadašnji trend u web dizajnu, a to je minmalistički plošni dizajn s izrazito dugim sjenama (flat long shadows). Obojala sam sve u plavo – bijelo, kako bi unijela malo čežnje za nebom. Na kraju neka sitnica – komadić žute – koji nenametljivo provocira i ukazuje da se nalazimo u 2015. godini.

Vjerujem kako svi koji stvaraju glazbu ili nešto drugo, dođu do onog trenutka, kada osjete kako je Bog je velik i kako nenametljivo surađuje na našim idejama. Zna kako smo stvoreni i na koji način razmišljamo. Taj isti način on bira kako bi nam prišao, svakome osobno. Bog, poput oceana stvara povlačenjem. Tako i mi, ukoliko želimo biti kreativci i stvaraoci boljeg svijeta, moramo se povući. Možda baš slušalice s playlistom ovogodišnjeg Uskrs festa 2015. nam pomognu povući se i povezati s Uskrslim.

Ostaje nam još jedan korak, a to je onaj bez slušalica: susret s Uskrslim u tišini.

Neka nam je svima blagoslovljen susret s Kristom,

sestra Ružica Dodig

Galerija sa Uskrs Festa 2015.