[VIDEO] Službenice Milosrđa – HVALA REDOVNIKA

Kada mi ljudi želimo ostvariti neki projekt, onda obično sazovemo sastanak, pozovemo stručne ljude, iznesemo ideje, utvrdimo ciljeve, potrebna sredstva….

Bog tako ne radi. Nigdje u Bibliji nećemo naći kako je Bog pozvao ekipu stručnjaka kako bi  ostvario njegov plan spasenja. Naprotiv, kada Bog ima neki plan, on poziva pojedinca, imenom. I nema tu jasnoće, unaprijed zadanih ciljeva, tek bljesak Božjeg svjetla, dovoljnog za jedan, sljedeći korak.

Iskustvo Božjeg poziva okupilo je nas sestre Službenice Milosrđa, u jednu novu obitelj, a da se nismo niti poznavale.

Tko je Marija Krucifiksa?

Za svaku od nas, to je bilo tek jedno novo i  nepoznato ime, koje nije govorilo puno, ali je privlačilo tihom i diskretnom prisutnošću sestara.

Prve sestre Službenice Milosrđa, otpratila je iz Italije u Hrvatsku upravo ona, Marija Krucifiksa. Ne prepuštajući ništa slučaju, sama je pakirala stvari za odlazak prvih sestara  u Dubrovnik 1853. godine. Ohrabrivala ih je dok se okretala da ne primjete suzu… Nesigurnost, šalje sestre u nepoznato. Tada nije znala, nije mogla vidjeti.

Mi sada znamo i svjedočimo o prisutnosti sestara Službenica Milosrđa na hrvatskom tlu preko 160 godina. Božji san je zaživo i Hrvatice su postale dio Božje obitelji Službenica Milosrđa. Mnoge su priče utkane u jednu priču, priču o Bogu i njegovoj vjernosti malom čovjeku.

Uz dozvolu Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, upotrijebili smo ovogodišnju redovničku himnu “Hvala redovnika” za naš mali video uradak, kako bismo dali hvalu Bogu za sve darovane nam milosti. Stihove je napisao Tomislav Baran, glazbu i aranžman Toni Eterović, a pjesmu izvodi Redovnički band aid, u kojem su pjevale i naše sestre.

Na poseban način zahvaljujemo svim sestrama na sudjelovanju, gostoprimstvu, strpljenju i raspoloživosti za vrijeme spota. Hvala na darovanom vremenu, podršci i razumijevanju. Bog ljubi veselog darivatelja!

Službenice Milosrđa – HVALA REDOVNIKA