Vikend zajedništva i molitve- „Dođi i vidi“

U samostanu sestara Službenica Milosrđa (Ancella) u Malom Lošinju održan je vikend zajedništva i molitve „Dođi i vidi“ od 28. veljače do 01. ožujka 2020. godine.

Na početku susreta klanjajući se Presvetom Oltarskom Sakramentu predale smo svoj život Isusu te je to bio je početak ulaska u „avanturu“ s Gospodinom. Kroz individualni i zajednički rad razmišljale smo o Isusovom životu, o Njegovom odnosu  prema Nebeskom Ocu i  prema osobama koje je susretao  ponirući tako u dubine našeg bića.  Pokorničkim bogoslužjem smo se pripremile za pristupanje sakramentu svete ispovjedi, gdje nas Isus uvijek čeka raširenih ruku. Večernje sate smo provele družeći se međusobno kako bi se bolje upoznali i međusobno zbližili. Susret smo završili u nedjelju sudjelujući na svetoj misi u župnoj crkvi.

Evo nekih dojmova:

  • Na duhovnoj obnovi uvijek zastanemo i malo se udaljimo od uobičajnog toka života. Tada se ponovno posjetimo što je zapravo u životu važno. Kako zbog raznovrsnih obaveza često zapostavljamo odnos s Isusom. Na duhovnim obnovama ih ponovno obnovimo i kući se vratimo s željom da ga nastavimo produbljivati i Njega upoznavati.

  • Bilo mi je jako lijepo i zahvalna sam  dragom Bogu što sam dobila priliku sudjelovati. Kući ću ponijeti želju da se ponovno pojavim na duhovnoj obnovi ili susretu. Drago mi je što su nas vodile časne koje definitvno znaju kako raditi s mladima. Cure su isto tako bile super i lijepo je imati osjećaj da nekamo pripadamo.

                                                                                                                                               

  • Želim zahvaliti sestrama Ancellama na obilju strpljenja, ljubavi i ukazivanju pravog puta. Odmorila sam se od svojih rana, osjećala se prihvaćenom nakon dugog perioda samoće, izolacije… Bogu hvala što me primio nazad iako sam zalutala. Shvatila sam da me cijelo vrijeme nosio u svojim rukama…

                                                                                                                       

  • Bilo mi je lijepo. Posebno me dojmila priprema za ispovijed.

  • Bilo mi je jako lijepo i mogu reći zabavno. Molitva je bila umirujuća. Nakon razgovora s curama i slušanja svjedočanstva osjećam se kao da sam dobila neki dar. Nakon ispovjedi osjećam neki mir i  budem sretnija kada sam u društvu cura koje također traže Boga.